Tα υλικά του προκαλούν χαρά σε κάθε ουρανίσκο. Στην αυθεντική του εκδοχή αποτελείται από κοντά μακαρόνια, τα οποία ανακατεύονται με μια μπεσαμέλ με τυριά, γάλα ή κρέμα γάλακτος και φυσικά πολύ τυρί. Όλα αυτά, είτε στο φούρνο, είτε στην κατσαρόλα για τους πιο βιαστικούς. Το no1 μυστικό για πετυχημένο mac and cheese βρίσκεται στην επιλογή του τυριού και η original εκδοχή θέλει το ώριμο cheddar.

Vegan Mac and Cheese – Πρόσθεσε στην αγαπημένη σου συνταγή μπρόκολο και λάτρεψέ την ακόμα περισσότερο

Συνταγή για mac and cheese με μπύρα: Υλικά

  • 225 γραμμάρια καπνιστό μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας φύλλα θυμαριού, ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλιά μουστάρδα Dijon
  • 375 ml μπύρα (lager)
  • 300 γρ. μακαρόνια
  • 750 ml γάλα
  • 40γρ αλεύρι γ.ο.χ
  • 330 ml νερό
  • 150 γρ. τριμμένο τσένταρ
  • ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού, για το σερβίρισμα

Η πιο εναλλακτική συνταγή για Mac & Cheese βρίσκεται εδώ – Αυτό είναι το υλικό που θα απογειώσει τα ζυμαρικά σου!

Πώς να φτιάξεις αυτό το λαχταριστό πιάτο

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο. Προσθέτουμε το μπέικον σε ένα μεγάλο κρύο αντικολλητικό τηγάνι και το τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Όταν το μπέικον αρχίσει να τσιγαρίζει, ανακατεύουμε για 6 λεπτά ή μέχρι να γίνει τραγανό. 
  2. Στραγγίζουμε το λίπος, κρατώντας 2 κουταλιές της σούπας στο τηγάνι. Προσθέτουμε το σκόρδο, το θυμάρι, τη μουστάρδα και αλατοπιπερώνουμε. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας, για 1 λεπτό. 
  3. Προσθέτουμε την μπύρα, αυξάνουμε την ένταση της φωτιάς σε μέτρια προς δυνατή και σιγοβράζουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, το γάλα και 330 ml νερό και μετά ανακατεύουμε με το αλεύρι. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για άλλα 6-8 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν σχεδόν. 
  4. Προσθέτουμε το μισό τυρί και στη συνέχεια προσθέτουμε και το υπόλοιπο. Ψήνουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσει το μείγμα μας. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό για να σερβίρουμε.
  5. Καλή απόλαυση!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News