Παστίτσιο με φύλλο, μπεσαμέλ και κιμά! Το παραδοσιακό πιάτο από την Μαρίκα Μητσοτάκη που θα λατρέψεις! Λαχταριστό και διαφορετικό! Αυτή η συνταγή απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους και είναι έτοιμη για να στολίσει κάθε τραπέζι σου! Δοκίμασέ την λοιπόν!

Η αυθεντική συνταγή για το γαλακτομπούρεκο της Μαρίκας Μητσοτάκη – Αναλυτικά πώς θα την φτιάξεις

Παστίτσιο με φύλλο: Τα υλικά που θα χρειαστείς

  • 2 πακέτα έτοιμο λεπτό φύλλο κρούστας
  • 1 κιλό κιμά, ανάμεικτο (1/2 κιλό χοιρινό και 1/2 κιλό μοσχαρίσιο)
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού περίπου (400-450 ml) χυμό ντομάτας
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1/2φλιτζάνι του τσαγιού (125 ml) λάδι
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας (15 ml) κονιάκ
  • 70 γραμμάριο βούτυρο, για το φύλλο
  • 1 πακέτο μακαρόνια χοντρά Νο 2

Για την μπεσαμέλ:

  • 150 γραμμάρια βούτυρο
  • 2/3 φλιτζανιού του τσαγιού (150 ml) ελαιόλαδο
  • 300 γραμμάρια αλεύρι
  • 2 λίτρα γάλα
  • 4 κρόκους αυγών
  • αλάτι, πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • 300 γραμμάρια παρμεζάνα και έμενταλ

Μάθε πώς να φτιάχνεις το ιμάμ μπαϊλντί της μαμάς! – Η παράδοση στο πιάτο σου

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

  1. Αφού ετοιμάσεις τον κιμά και την μπεσαμέλ (με την ίδια διαδικασία όπως και στον μουσακά), βράσε τα μακαρόνια με αλάτι και λίγο λάδι, τα σουρώνεις και τα ανακατεύεις με την μπεσαμέλ.
  2. Σε μεγάλη, στρογγυλή φόρμα που ανοίγει βάλε 8-9 φύλλα, τα οποία βουτυρώνεις ανάμεσα, έπειτα τα μισά μακαρόνια, τον κιμά και τα υπόλοιπα μακαρόνια.
  3. Τέλος, κάλυψε πάλι με φύλλα, κόψε τα στρογγυλά γύρω από τη φόρμα, βάλε τα μέσα και χάραξέ τα από πάνω. Βάλε τη φόρμα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 C και ψήσε.

Η συνταγή παστίτσιο με φύλλο είναι από το βιβλίο «Συνταγές με…Ιστορία» της Μαρίκας Μητσοτάκη από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News