Αυγά στον φούρνο με σπανάκι και πέστο: Αυτή η συνταγή κάνει και για brunch, και για μεσημεριανό και για βραδινό! Είναι για όλες τις ώρες της ημέρας και είναι απίστευτα νόστιμη!

Τι υλικά θα χρειαστείς για τα αυγά στον φούρνο;

  • 100 γραμμάρια baby σπανάκι
  • 1½ κουταλιά της σούπας πέστο βασιλικού
  • ⅓ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 4 μεσαία αυγά

Πώς θα φτιάξεις το φαγητό;

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς, ενώ ξεκινάμε την προετοιμασία του φαγητού.
  2. Ανακατεύουμε το σπανάκι μαζί με το πέστο και την κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε αλατοπίπερο εάν θέλουμε ή και άλλα καρυκεύματα.
  3. Βάζουμε το μείγμα σ’ ένα μικρό ταψί.
  4. Φτιάχνουμε με ένα κουτάλι 4 μικρές “κοιλότητες” στο μείγμα και ρίχνουμε μέσα στην καθεμιά από ένα αυγό.
  5. Ψήνουμε για 10-12 λεπτά ή έως ότου οι κρόκοι σφίξουν ελαφρώς.
  6. Απολαμβάνουμε!

Tip! Εάν θέλουμε να κάνουμε πιο ελαφρύ το φαγητό, μπορούμε αντί για κρέμα γάλακτος να χρησιμοποιήσουμε γάλα.

Fun Fact: Το σπανάκι, ειδικά έαν συνδυαστεί με τζίντζερ κάνει καταπληκτική δουλειά για το περιττό λίπος στην κοιλιά! Δοκίμασέ να φτιάξεις ένα ρόφημα με σπανάκι, τζίντζερ, νερό και παγάκια και θα μας θυμηθείς!

Κι αν δεν θέλεις να βάλεις τα αυγά στον φούρνο, σου έχουμε εναλλακτική για παρόμοια συνταγή στο τηγάνι!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News