Έχουμε ακούσει αρκετές συνταγές για την παρασκευή αυτού του πολύ ιδιαίτερου ζυμαρικού. Σήμερα όμως θα σας παρουσιάσουμε την πιο εύκολη και κλασσική συνταγή με λαζάνια που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για την κλασσική συνταγή με λαζάνια

  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 φέτες καπνιστό μπέικον
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 ξυλάκι σέλινο, ψιλοκομμένο
  • 1 μέτριο καρότο, τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 500 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 800 γραμμάρια ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 500 γραμμάρια φύλλα λαζάνια
  • 400 ml κρέμα γάλακτος
  • 125 γραμμάρια μοτσαρέλα, χοντροκομμένη
  • 50 γραμμάρια φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
  • μερικές χούφτες με φύλλα βασιλικού, (προαιρετικά)

Μια συνταγή για λαζάνια με άρωμα Μεξικού που θα σε καταπλήξει!

Η εκτέλεση της συνταγής

  1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι. Κόβουμε το μπέικον σε μικρά κομμάτια πάνω σε ένα ξύλο κοπής . Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μπέικον στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για λίγα μόνο λεπτά μέχρι να αρχίσει να παίρνει ένα χρυσαφί χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σέλινο και το καρότο και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό, στη συνέχεια ρίχνουμε τον κιμά και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας και σπάζοντας τον με μια ξύλινη κουτάλα, για περίπου 6 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
  3. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας καλά με τον κιμά και τα λαχανικά. Ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες. Προσθέτουμε το μέλι και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
  4. Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς, στον αέρα. Για να φτιάξουμε τα λαζάνια, ρίχνουμε λίγη από τη σάλτσα με τον κιμά στον πάτο του ταψιού ή της κατσαρόλας, απλώνοντας τη σάλτσα σε όλη τη βάση. Τοποθετούμε 2 φύλλα λαζάνια πάνω από τη σάλτσα να επικαλύπτονται για να ταιριάζει και μετά επαναλαμβάνουμε με περισσότερη σάλτσα και άλλη μια στρώση ζυμαρικών. Επαναλαμβάνουμε με άλλες 2 στρώσεις σάλτσας και ζυμαρικών, τελειώνοντας με μια στρώση ζυμαρικών.
  5. Σε ένα μπολ βάζουμε την κρεμ φρες και ανακατεύουμε με 2 κουταλιές της σούπας νερό για να χαλαρώσει και να γίνει μια λεία υφή. Την ρίχνουμε πάνω από τα ζυμαρικά και μετά προσθέτουμε την μοτσαρέλα. Πασπαλίζουμε την παρμεζάνα από πάνω και ψήνουμε για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να πάρει ένα ωραίο χρώμα. Σερβίρουμε σε ένα ωραίο πιάτο ρίχνοντας λίγο βασιλικό αν θέλουμε.
  6. Καλή μας απόλαυση!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News