Η συνταγή για ψωμί χωρίς αλεύρι, δεν θέλει καν μαγιά! Η βρώμη αλέθεται από εμάς και παίρνει τη μορφή αλευριού που θέλουμε, και το μπέικιν μαζί με τη σόδα κάνουν τη δουλειά τους και φουσκώνουν το ψωμί!

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 4 φλιτζάνια βρώμη
  • ¼ φλιτζάνι αλεύρι λιναρόσπορο, αλεσμένο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 φλιτζάνι γάλα της επιλογής σου
  • 2 αυγά

Βασική συνταγή για ψωμί, για σένα που φτιάχνεις για πρώτη φορά!

Η συνταγή για ψωμί:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς.
  2. Ψεκάζουμε με αντικολλητικό σπρέι το σκεύος μας ή απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί.
  3. Αλέθουμε τη βρώμη στο μπλέντερ.
  4. Βάζουμε 3 φλιτζάνια αλεύρι βρώμης σε ένα μπολ.
  5. Προσθέτουμε τον λιναρόσπορο, τη ζάχαρη, τη μαγειρική σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  6. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν.
  7. Αφήνουμε στην άκρη.
  8. Χτυπάμε τα αυγά και το γάλα μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  9. Ρίχνουμε το μείγμα του γάλακτος στο μείγμα της βρώμης και χτυπάμε με το χέρι.
  10. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψάκι μας.
  11. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 με 15 λεπτά.
  12. Ψήνουμε για 40 με 45 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα απ’ το κέντρο.
  13. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν κόψουμε το ψωμί μας σε φέτες.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News