Τα τρουφάκια είναι ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό αλλά και η ιδανική λύση εάν έχεις ανάγκη από μια μικρή, γλυκιά μπουκίτσα μέσα στην ημέρα σου. Υπάρχουν πολλές συνταγές για τρούφες που συνδυάζουν εναλλακτικά υλικά με βάση πάντα την σοκολάτα. Σε μια δικιά μας εκδοχή, προσθέτουμε στα κλασσικά τρουφάκια σοκολάτας το αγαπημένο μας ποτό και σας παρουσιάζουμε την συνταγή για τρουφάκια σοκολάτας με ουίσκι που θα λατρέψετε.

Τρουφάκια ενέργειας χωρίς ζάχαρη, με χουρμάδες και αμύγδαλο!

Συνταγή για τρουφάκια σοκολάτας με ουίσκι: Υλικά

  • 2/3 του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
  • 360 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 1/3 του φλιτζανιού ιρλανδικό ουίσκι
  • 1/4 του φλιτζανιού σκόνη κακάο, χωρίς ζάχαρη

Πώς θα φτιάξετε λαχταριστά τρουφάκια με ουίσκι

  1. Τοποθετούμε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ζεσταίνουμε την κρέμα μέχρι να σιγοβράσει. Στο μεταξύ, τοποθετούμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε ένα μεγάλο πυρίμαχο μπολ.
  2. Για την ganache, ρίχνουμε την ζεστή κρέμα γάλακτος στο μπολ με την ψιλοκομμένη σοκολάτα και την αφήνουμε για πέντε λεπτά.
  3. Ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι η σοκολάτα να γίνει λεία και γυαλιστερή. Στην συνέχεια, προσθέτουμε το ουίσκι και ανακατεύουμε.
  4. Αφήνουμε το μπολ με το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα.
  5. Στην συνέχεια, απλώνουμε σε ένα ταψί ένα αντικολλητικό χαρτί. Βγάζουμε την σοκολάτα από το ψυγείο και με ένα κουτάλι παίρνουμε μια μικρή ποσότητα από το μείγμα και έπειτα, με τα χέρια μας δημιουργούμε μικρές μπαλίτσες.
  6. Σε ένα μπολ βάζουμε την σκόνη κακάο και κάθε μπαλίτσα που δημιουργούμε την περνάμε με ένα πιρούνι και απαλές κινήσεις μέσα στο κακάο.
  7. Οι τρούφες μας είναι έτοιμες. Μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο για έως 2 εβδομάδες και στην κατάψυξη για 6 μήνες!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News