Η μεγάλη μέρα πλησιάζει και εννοείται πως μιλάω για την Τσικνοπέμπτη! Είναι η χαρά κάθε ανθρώπου και όλοι την περιμένουμε πώς και πώς για να τσικνίσουμε και να απολαύσουμε το αγαπημένο μας κρέας! Αν είσαι vegan υπάρχουν πάρα πολλά φαγητά που μπορείς να απολαύσεις και να τιμήσεις αυτή την ημέρα, αλλά σήμερα δυστυχώς δεν έχω κάτι για εσένα. Απευθύνομαι στους κρεατοφάγους και είμαι σίγουρη πως αυτή την συνταγή για παϊδάκια σε σάντουιτς θα την λατρέψεις!

Τσικνοπέμπτη εν μέσω καραντίνας γίνεται; Κι όμως ναι, και με αυτές τις ιδέες θα περάσεις καλά ακόμα και στο σπίτι!

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • παϊδάκια πλάτης, αφαίρεσε τη μεμβράνη (αυτό είναι απαραίτητο για να αφαιρέσεις τα κόκκαλα από τα παϊδάκια)

Μείγμα μπαχαρικών:

  • 2 κουταλιές της σούπας πάπρικα
  • 1 κουταλιά της σούπας πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τσίλι σε σκόνη

Για το σερβίρισμα:

  • 1 φλιτζάνι σάλτσα μπάρμπεκιου (285 γρ.)
  • ¼ φλιτζάνι μέλι (85 γρ.)
  • 1 μεγάλο ψωμί
  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας σουσάμι
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες και καραμελωμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Είσαι vegan κι όλοι γύρω σου τσικνίζουν; Ο αγώνας για μια αλλιώτικη Τσικνοπέμπτη ξεκινά!

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

  1. Προθέρμανε το φούρνο στους 150°C.
  2. Τοποθέτησε τα παϊδάκια σε ένα μεγάλο φύλλο αλουμινόχαρτου. Συνδύασε την πάπρικα, το πιπέρι, την καστανή ζάχαρη, το αλάτι, το σκόρδο σε σκόνη, το κρεμμύδι σε σκόνη, το κύμινο και τη σκόνη τσίλι σε ένα μικρό μπολ, στη συνέχεια κάλυψε τα παϊδάκια ομοιόμορφα και από τις δύο πλευρές. Τύλιξε το αλουμινόχαρτο γύρω από τα παϊδάκια. Είναι σημαντικό οι χυμοί από τα παϊδάκια να παραμένουν μέσα στο αλουμινόχαρτο για να διατηρούνται υγρά τα παϊδάκια κατά το μαγείρεμα. Χρησιμοποίησε περισσότερα φύλλα αλουμινόχαρτου εάν χρειάζεται.
  3. Ψήσε τα παϊδάκια για 3-3½ ώρες, μέχρι να μαλακώσουν. Ξετύλιξε τα παϊδάκια και αφαίρεσε τα κόκαλα.
  4. Συνδύασε τη σάλτσα μπάρμπεκιου και το μέλι σε ένα μικρό μπολ και άλειψε τα παϊδάκια.
  5. Ψήσε τα παϊδάκια για περίπου 5 λεπτά μέχρι το γλάσο να ροδίσει.
  6. Κόψε τη φραντζόλα ψωμιού στη μέση κατά μήκος και μετά βουτύρωσε και τις δύο πλευρές του ψωμιού. Πασπάλισε το σουσάμι στην εξωτερική πλευρά του ψωμιού και στη συνέχεια φρυγάνισέ το.
  7. Μετάφερε προσεκτικά τα παϊδάκια στο κάτω μισό ψωμιού και στη συνέχεια ρίξε από πάνω τα καραμελωμένα κρεμμύδια, τον μαϊντανό και το πάνω μισό ψωμί. Κόβουμε σε περίπου 8 σάντουιτς και σέρβιρε.

Λαχταριστά – slow cooked παϊδάκια με σάλτσα BBQ που λιώνουν στο στόμα

Δες εδώ το σχετικό βίντεο με τα παϊδάκια σε σάντουιτς:

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News