Όταν έχει κρύο, δύο πράγματα είναι απαραίτητα σχετικά με τη διατροφή: Η ζεστή σοκολάτα και η σούπα. Σήμερα, φτιάχνουμε βελουτέ σούπα με πατάτες, μπέικον και λαχανικά της επιλογής μας.

Η τεχνική είναι πολύ απλή, δηλαδή ό,τι ακριβώς κάνεις σχεδόν σε κάθε σούπα βελουτέ, απλώς έχουμε προσθέσει και λίγο αλεύρι για να αποκτήσει την επιθυμητή υφή.

Πράσινη σούπα με λαχανικά, γεμάτη θρεπτικά συστατικά

Τα υλικά:

  • 6 λωρίδες μαγειρεμένο μπέικον, κομμένο σε κύβους
  • 3-4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
  • 900 γρ. πατάτες, αποφλοιωμένες και κομμένες σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 2 καρότα κομμένα σε κύβους
  • 2 κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους
  • 4 κουταλιές βούτυρο
  • 1/3 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 340ml περίπου γάλα
  • 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι
  • 1 κουταλάκι αλάτι kosher
  • 1/2 κουταλάκι πιπέρι
  • topping της επιλογής μας (προαιρετικά)

Πώς θα φτιάξεις την βελουτέ σούπα με πατάτες;

  1. Προσθέτουμε μπέικον, 3 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου, πατάτες, λαχανικά και κρεμμύδι σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε για 3 ώρες περίπου μέχρι οι πατάτες να είναι μαλακές.
  2. Μόλις η σούπα έχει μαγειρευτεί και είναι έτοιμη για σερβίρισμα τότε μαγειρεύουμε το βούτυρο σε ένα μικρό τηγάνι, μέχρι να λιώσει.
  3. Ρίχνουμε μέσα το αλεύρι μέχρι να συνδυαστεί πλήρως και μαγειρεύουμε για ένα λεπτό. Σταδιακά προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα μας να γίνει μαλακό. Ανακατεύουμε περιστασιακά μέχρι να γίνει λεπτό το μείγμα μας.
  4. Αμέσως ρίχνουμε το μείγμα με το γάλα στις πατάτες και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τυρί cheddar (αν θέλουμε), γιαούρτι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Αν θέλουμε η σούπα σου να γίνει ακόμα πιο λεπτή μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ακόμα ζωμό κοτόπουλου.
  5. Μπορούμε να προσθέσουμε από πάνω topping της επιλογής μας.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News