Αγαπάμε τις one pot συνταγές γιατί είναι τόσο εύκολες και δεν απαιτούν να λερώνεις πολλά διαφορετικά σκεύη. Τα βάζεις όλα μαζί σε μια κατσαρόλα και τελείωσες! Τα οne pot ζυμαρικά με σκόρδο και παρμεζάνα είναι μια αγαπημένη μας συνταγή, για όλες εκείνες τις μέρες που έχεις απελπιστεί και δεν ξέρεις τι να μαγειρέψεις, ενώ το ψυγείο σου είναι άδειο.

Εάν σου λείπουν κάποια απ’ τα υλικά, μπορείς να τα αντικαταστήσεις με κάποια παρόμοια που έχεις ήδη στην κουζίνα σου, ενώ φυσικά μπορείς να προσθέσεις κι έξτρα υλικά για να κάνεις ακόμα πιο γευστικό το αποτέλεσμα.

Κρεμώδη σπαγγέτι Aglio e Olio με αμύγδαλα για μία διαφορετική αλλά πεντανόστιμη μακαρονάδα

Τι θα χρειαστείς για τα ζυμαρικά με σκόρδο και παρμεζάνα;

Για 4 μερίδες:

  • 2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου (470 mL)
  • 1 φλιτζάνι γάλα (235 mL)
  • 1 συσκευασία fettuccine (225 g)
  • Αλάτι και πιπέρι
  • ¼ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα (25 g)
  • 2 κουταλιές φρέσκο ​​μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Πώς θα το φτιάξεις;

  1. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σ’ ένα μεγάλο σκεύος -κατσαρόλα ή γουόκ- σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.
  2. Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε συνεχώς, για 1-2 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλου, το γάλα, και τα ζυμαρικά.
  4. Αλατοπιπερώνουμε το φαγητό και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά, ενώ ανακατεύουμε ανά διαστήματα.
  5. Θα χρειαστούν 18-20 λεπτά μέχρι να είναι έτοιμα τα ζυμαρικά μας.
  6. Προσθέτουμε παρμεζάνα και ρίχνουμε λίγο ακόμα γάλα εάν χρειάζεται.
  7. Σερβίρουμε αμέσως ζεστά και πασπαλίζουμε με τον φρέσκο μαϊντανό.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News