Η ομελέτα είναι αγαπημένο πιάτο όμως πολλές φορές σκέφτεσαι ότι είναι τηγανητό και έτσι δε την απολαμβάνεις όσο συχνά θα ήθελες! Ακόμα μπορεί είτε λόγο διατροφής είτε λόγο υγείας να έχεις κόψει τα τηγανητά και έτσι να έχεις ξεχάσει μια για πάντα την αγαπημένη σου ομελέτα. Σε αυτή την περίπτωση σου έχω καλά νέα! Δε χρειάζεται πια να την αποχωρίζεσαι αφού μπορείς να φτιάξεις ομελέτα στο φούρνο και μάλιστα να είναι όχι μόνο πιο υγιεινή αλλά και πεντανόστιμη. Τέλος, είναι και εξαιρετικά απλή και χωρίς τη δυσκολία του να τη γυρίσεις στο τηγάνι.

Τι θα χρειαστείς για την ομελέτα στο φούρνο

  • 4-6 αυγά
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 7-8 μανιτάρια
  • 1 κρεμμύδι μεσαίο
  • 100 gr. φέτα
  • 100 gr. regato
  • 1 μερίδα εβαπορέ
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • μισό κ.γ. μπούκοβο

Πως θα φτιάξεις την ομελέτα στο φούρνο

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Κόβουμε σε ροδέλες τα λαχανικά μας, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και βάζουμε αλάτι και πιπέρι. Στα μανιτάρια ρίχνουμε και το τριμμένο μοσχοκάρυδο.
  3. Αλείφουμε το ταψάκι μας με το ελαιόλαδο και κάνουμε μια στρώση με τα μισά λαχανικά.
  4. Θρυμματίζουμε την φέτα με το χέρι και την ρίχνουμε από πάνω από τα λαχανικά.
  5. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά έχοντας ρίξει την μερίδα εβαπορέ, αλάτι, πιπέρι και το μπούκοβο.
  6. Αφού χτυπήσουμε τα αυγά ρίχνουμε το regato και χτυπάμε ξανά για λίγο.
  7. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί πάνω από τα υπόλοιπα υλικά και ξανά στρώνουμε τα υπόλοιπα μισά λαχανικά.
  8. Βάζουμε στο φούρνο για 15-20 λεπτά.

Καλή απόλαυση!