Ο πουρές καρότου έχει μία πολύ ιδιαίτερη γεύση και συνδυάζεται υπέροχα με τον πουρέ πατάτας. Είναι ένα πιάτο που μπορεί να συνοδεύσει σχεδόν τα πάντα και είναι και ένα πιάτο που μπορείς να απολαύσεις εξίσου το ίδιο και σκέτο χωρίς συνοδευτικό. Οι θρεπτικές του ιδιότητες είναι αρκετά υψηλές κυρίως λόγω του καρότου και σίγουρα για όλους αυτούς τους λόγους είναι ένα πιάτο που αξίζει να προσθέσεις στη διατροφή σου!

Πουρές καρότου – Τα υλικά που θα χρειαστείς

  • Μισό κιλό καρότα
  • 2 πατάτες
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κοτσάνι σέλινο
  • 200 ml. κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας γραβιέρα τριμμένη
  • 1 φύλλο δάφνης
  • λίγο μαϊντανό
  • 1 λεμόνι
  • 1 κουταλιά της σούπας θυμάρι
  • 1 κουταλιά της σούπας δεντρολίβανο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Πώς θα φτιάξεις τη συνταγή

  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά μας
  2. Κόβουμε σε ροδέλες τα καρότα και τις πατάτες
  3. Ψιλοκόβουμε το σέλινο και το κρεμμύδι
  4. Κόβουμε το λεμόνι σε ψιλές φέτες
  5. Στη συνέχεια βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι νερό και βράζουμε το λεμόνι, το θυμάρι και το δεντρολίβανο
  6. Έπειτα σε μία άλλη κατσαρόλα μαγειρεύουμε σε αλατισμένο νερό τα καρότα , τις πατάτες, το σέλινο και το κρεμμύδια για περίπου 20′ μέχρι να μαλακώσουν
  7. Χρησιμοποιούμε το μύλο του πουρέ για να τα πολτοποιήσουμε και προσθέτουμε το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι
  8. Τα ανακατεύουμε καλά και τα μαγειρεύουμε για ακόμα 5′!

Καλή απόλαυση!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News