Οι ομελέτες είναι ένα από τα αγαπημένα πιάτα της ελληνικής κουζίνας και συχνά θα συναντήσεις πολλές παραλλαγές οι οποίες είναι πάντα νόστιμες! Ο καγιανάς με γραβιέρα είναι ένα πιάτο που τρώγεται πολύ στην Πελοπόννησο και αποτελεί μία πολύ παραδοσιακή συνταγή. Οποιαδήποτε στιγμή πεινάσεις και το ψυγείο σου είναι άδειο τα υλικά που θα χρειαστείς είναι λίγα και μπορούν να έχουν σερβιριστεί σε ένα πεντανόστιμο πιάτο μέσα σε μόλις 10′.

Τι θα χρειαστείς

  • 6 αυγά
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη
  • 150 gr. γραβιέρα
  • 4 κουταλιές της σούπας λάδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Πώς θα φτιάξεις τον καγιανά με γραβιέρα

  1. Παίρνουμε ένα μπολ και σπάμε τα αυγά
  2. Τα χτυπάμε καλά με ένα πιρούνι και ρίχνουμε λίγο αλάτι, πιπέρι και τη ρίγανη
  3. Στη συνέχεια παίρνουμε ένα τηγάνι, κατά προτίμηση αντικολλητικό
  4. Προσθέτουμε το λάδι και το βάζουμε στη φωτιά
  5. Το αφήνουμε να ζεσταθεί για περίπου 2 λεπτά και ρίχνουμε μέσα τα αυγά
  6. Τη στιγμή όπου η ομελέτα θα αρχίσει να δένει τη σκεπάζουμε με ένα καπάκι και την αφήνουμε για 2 με 3 λεπτά
  7. Στη συνέχεια προσθέτουμε το τριμμένο τυρί στο κέντρο και το απλώνουμε με ένα πιρούνι
  8. Παίρνουμε μία σπάτουλα και διπλώνουμε την ομελέτα στα δύο
  9. Πιέζουμε στις άκρες για να ενωθεί και τη γυρίζουμε μέχρι να ψηθεί καλά και από τις δύο μεριές

Καλή απόλαυση!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News