Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά πλησιάζουν και εσύ ήδη έχεις αρχίσει να ετοιμάζεις το μενού για το γιορτινό σου τραπέζι. Ο Απόστολος Ρουβάς έχει φροντίσει γι’ αυτό και σου έχει ετοιμάσει την απόλυτη συνταγή για βασιλόπιτα με φουντούκι και ξερά φρούτα. Έτσι, πριν μας αποχαιρετήσει για τον Άγιο Δομίνικο, ο σεφ μοιράστηκε μαζί μας την αγαπημένη του συνταγή και σε βγάζει από τη δύσκολη θέση.

Συνταγή για παραδοσιακές χριστουγεννιάτικες δίπλες – Για όσους πιστεύουν ότι αυτό είναι το καλύτερο γλυκό των εορτών

Βασιλόπιτα Απόστολος Ρουβάς: Τα υλικά που θα χρειαστείς

  • 400γρ βούτυρο αγελάδος
  • 400γρ ζάχαρη καστανή κρυσταλλική
  • 6 αυγά
  • 250γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. κάρδαμο κοπανισμενο
  • 200γρ φουντούκια σε σκόνη
  • 100γρ φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια ακέρωτα
  • 250γρ ποικιλία από ξερά φρούτα επιλογής μας (σύκα, βερίκοκα, δαμάσκηνα, σταφίδες) ψιλοκομμένα

Αυτά τα λαχταριστά, σοκολατένια brownies είναι το απόλυτο χριστουγεννιάτικο γλυκό

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

  1. Βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
  2. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά στο μίγμα ανακατεύοντας σε μέτρια ταχύτητα και μετά το ξύσμα από τα πορτοκάλια.
  3. Στη συνέχεια και σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με την κανέλα και το κάρδαμο. Αφού ομογενοποιηθεί στο μίγμα, ρίχνουμε και τη σκόνη φουντουκιού. Σιγά σιγά ρίχνουμε και τον χυμό πορτοκαλιού.
  4. Τέλος, με μια μαριζ ανακατεύουμε και τα ξερά φρούτα στο μίγμα.
  5. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις ή στους 160 βαθμούς στον αέρα. Ρίχνουμε το μίγμα σε φόρμα 25-26 εκ. με αποσπώμενο πατο και ψήνουμε για 50-60 λεπτά.
  6. Αφήνουμε να κρυώσει τουλάχιστον για 20′ πριν ανοίξουμε τη φόρμα. Όταν η βασιλόπιτα έχει κρυώσει τελείως, την πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Δες εδώ τη σχετική ανάρτηση του Απόστολου Ρουβά:

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News