Σήμερα φτιάχνουμε τραγανές γαρίδες με νόστιμη σάλτσα για το μεσημεριανό ή το βραδινό μας. Τι θα χρειαστούμε για αυτή τη συνταγή; Συνταγή για γαρίδες στο τηγάνι. 

Αυτή η συνταγή για γαρίδες στο τηγάνι είναι πολύ εύκολη και θα αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Τα υλικά είναι απλά και η συνταγή επίσης!

Τι θα χρειαστείς για τη συνταγή για γαρίδες στο τηγάνι;

  • 450 γραμμάρια γαρίδες
  • 1 αυγό καλά χτυπημένο
  • 2/34 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1/2 φλιτζάνι αραρούτι σε σκόνη
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • Πιπέρι για γεύση
  • Λάδι καρύδας
  • Κομμένα φρέσκα κρεμμύδια για γαρνιτούρα (προαιρετικά)
  • Σουσάμι για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
  • 1/4 φλιτζάνι + 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
  • 2 1/2 κουταλάκι καυτερή σάλτσα
  • 2 1/4 κουταλιές κέτσαπ
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι

Πώς θα τις φτιάξουμε;

  1. Ανακατεύουμε όλα μαζί τα συστατικά της σάλτσας και αφήνουμε στην άκρη.
  2. Ανακατεύουμε το αλεύρι, αραρούτι σε σκόνη, αλάτι και πιπέρι σε ένα μπολ.
  3. Βυθίζουμε τις γαρίδες στο αυγό και στη συνέχεια στο μπολ με το αλεύρι.
  4. Στη συνέχεια, τις τοποθετούμε σε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί. Κάνουμε το ίδιο για όλες τις γαρίδες.
  5. Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  6. Τηγανίζουμε τις γαρίδες πολύ καλά και γυρνάμε για να μην μας καούν. Οι γαρίδες πρέπει να είναι ομοιόμορφα τηγανισμένες και τραγανές!
  7. Αφαιρούμε τις γαρίδες από το τηγάνι.
  8. Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες και βάζουμε λίγη σάλτσα.
  9. Προσθέτουμε περισσότερη σάλτσα για γεύση.
  10. Από πάνω ρίχνουμε φρέσκα κρεμμυδάκια και σουσάμι.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News