Ξέχασε τις απλές σούπες! Αυτή την σούπα με μοσχαράκι δε γίνεται να μην την λατρέψεις! Η συνταγή αυτή απαιτεί λίγο περισσότερη προσπάθεια, αλλά αν μπορείς να αφιερώσεις χρόνο, αξίζει τον κόπο. Πίστεψέ με, θα ερωτευτείς από την πρώτη μπουκιά!

Μοσχαράκι στην κατσαρόλα με λαχανικά

Τα υλικά που θα χρειαστείς για τη σούπα με μοσχαράκι:

  • 1 ½ κιλό ουρά μοσχαριού, κομμένη σε περίπου 4 κομμάτια
  • μικρές χούφτες κλωναράκια θυμαριού
  • 2 φύλλα δάφνης
  • μικρό ματσάκι φρέσκο μαϊντανό, τα φύλλα και τα κοτσάνια χωρισμένα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κόκκοι μαύρου πιπεριού, χοντροκομμένοι
  • μικρό κομμάτι αστεροειδή γλυκάνισο
  • ½ μπουκάλι κόκκινο κρασί
  • 4 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
  • 1 κρεμμύδι, χοντροκομμένο
  • 2 καρότα, χοντροκομμένα
  • 2 μπαστουνάκια σέλινο, χοντροκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες μία φορά και ξεφλουδισμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας απλό αλεύρι
  • 1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ
  • 2 λίτρα ζωμός βοδινού

Μια συνταγή για ζεστή σούπα από πράσο με τραγανό λάχανο & μπέικον που θα σου πάρει το μυαλό!

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

  1. Ρίξε την ουρά μοσχαριού σε ένα μπολ και αλατοπιπέρωσε μαζί με τα κλωναράκια θυμαριού, τα φύλλα δάφνης και τα κοτσάνια μαϊντανού βάλε τα στο μπολ με τους κόκκους πιπεριού και τον αστεροειδή γλυκάνισο. Ρίξε το κρασί και τη συνέχεια σκέπασε τα υλικά και βάλε τα στο ψυγείο έως και 48 ώρες. 
  2. Προθέρμανε το φούρνο στους 160C. Βγάλε την ουρά μοσχαριού από τη μαρινάδα, κρατώντας το μείγμα. Ζέστανε λίγο λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και, σε παρτίδες, αν χρειάζεται, ρόδισε την ουρά μοσχαριού. Μετάφερέ την σε μια πιατέλα και άφησέ την στην άκρη. Πρόσθεσε άλλη μια σταγόνα λάδι και μαγείρεψε τα καρότα, το κρεμμύδι, το σέλινο και το σκόρδο μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν. Ρίξε το αλεύρι και την κέτσαπ και μαγείρεψε μέχρι να έχεις έναν πηχτό χυλό. Ρίξε την μαρινάδα που έχεις κρατήσει και σιγόβρασε για 1 λεπτό. Τοποθέτησε την ουρά μοσχαριού πίσω στο τηγάνι και ρίξε όσο περισσότερο ζωμό μπορείς, κρυώνοντας λίγη επιπλέον για να τη χρησιμοποιήσεις αργότερα. Άφησε όλα τα υλικά να πάρουν μια ήπια βράση, αφαίρεσε τον αφρό, σκέπασε και βάλε τα στο φούρνο για 3 ώρες και 30 λεπτά, ανακατεύοντας μία ή δύο φορές μέχρι να μαλακώσει πολύ το κρέας. 
  3. Βγάλε τη σούπα από το φούρνο και άφησέ την να κρυώσει ελαφρά, στη συνέχεια βγάλε την ουρά μοσχαριού από το ζωμό και κόψε το κρέας χρησιμοποιώντας δύο πιρούνια. Πέταξε τα κόκαλα και μετάφερε το κρέας σε ένα μπολ. Κοσκίνισε το υγρό σε ένα άλλο μπολ, στη συνέχεια κάλυψέ το και άφησέ το να κρυώσει όλη τη νύχτα. 
  4. Αφαίρεσε και πέταξε τυχόν λίπος που έχει στερεοποιηθεί πάνω από τη σούπα. Ρίξε το ζωμό σε μια κατσαρόλα και σιγόβρασε μέχρι να γίνει μεταξένιο, προσθέτοντας περισσότερο ζωμό αν ο ζωμός είναι πολύ πηχτός. Ανακάτεψε μέσα από το ψιλοκομμένο κρέας μέχρι να ζεσταθεί. Αλατοπιπέρωσε όσο επιθυμείς, στη συνέχεια σέρβιρε σε ένα μπολ και σκόρπισε πάνω μερικά φύλλα μαϊντανού, αν θέλεις.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News