Τα noodles δεν είναι απλά ζυμαρικά, ούτε μία απλή συνταγή που μπορείς να την ξεπεράσεις έτσι απλά. Τα noodles είναι τρόπος ζωής και σήμερα θα μάθεις να φτιάχνεις την πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή! Συνδύασέ τα με μπρόκολο και μοσχάρι και σου υπόσχομαι πως δε θα το μετανιώσεις!

Μια πανεύκολη συνταγή για noodles με χοιρινό που πρέπει να δοκιμάσεις

Εύκολα noodles με μοσχάρι: Τα υλικά που θα χρειαστείς

  • 85 γρ. στιγμιαία noodles ramen
  • 8 φλιτζάνια νερό, καυτό
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ
  • 2 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο
  • 1 λάιμ, τον χυμό του
  • ¼ φλιτζάνι σάλτσα σόγιας, συν 1 κουταλιά της σούπας
  • 2 φλιτζάνια μπρόκολο
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο , χωρισμένο
  • 340 γρ. πλευρική μπριζόλα, κομμένη σε λεπτές φέτες
  • ½ μέτριο κίτρινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες

Για την γαρνιτούρα:

  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού σουσάμι, φρυγανισμένο

Γαρίδες Lo mein – Η νέα πεντανόστιμη συνταγή για noodles που θα αγαπήσεις!

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

  1. Τοποθετούμε τα noodles σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε το βραστό νερό. Τα αφήνουμε να καθίσουν για 6 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε τόσο για να σπάσουν τα κομμάτια των noodles. Στραγγίζουνε και ξεπλένουμε με κρύο νερό. Έπειτα, τα αφήνουμε στην άκρη.
  2. Σε ένα μικρό μπολ, συνδυάζουμε το σκόρδο, το κορν φλάουρ, το σησαμέλαιο, το χυμό λάιμ και τη σάλτσα σόγιας. Ανακατεύουμε καλά και μετά αφήνουμε στην άκρη.
  3. Τοποθετούμε το μπρόκολο σε ένα μεγάλο μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων και το ψήνουμε για 1½ λεπτό μέχρι να μαλακώσουν. Αφήνουμε στην άκρη.
  4. Ζεσταίνουμε 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τη μπριζόλα στο τηγάνι και ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας από την κρατημένη σάλτσα. Μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσουν, περίπου 2 λεπτά. Βγάζουμε από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη.
  5. Ζεσταίνουμε άλλη μια κουταλιά του γλυκού ελαιόλαδο στο τηγάνι και μετά προσθέτουμε το κρεμμύδι. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να ροδίσει, περίπου 4 λεπτά.
  6. Προσθέτουμε το μπρόκολο και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσει ελαφρά, περίπου 2 λεπτά. Βγάζουμε από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη.
  7. Προσθέτουμε το υπόλοιπο κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο στο τηγάνι και στη συνέχεια προσθέτουμε τα noodles και την υπόλοιπη σάλτσα. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι τα noodles να απορροφήσουν τη σάλτσα. Επιστρέφουμε τα μαγειρεμένα λαχανικά και τη μπριζόλα στο τηγάνι και ανακατεύομε.
  8. Μεταφέρουμε τα noodles σε ένα πιάτο και σερβίρουμε με φρέσκα κρεμμυδάκια, κόλιανδρο και σουσάμι.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News