Προσθέτοντας την πρωτεΐνη σε ένα πιάτο ιδανικό για vegan και χορτοφάγους, μπορείς να δημιουργήσεις ένα πολύ θρεπτικό και νόστιμο γεύμα! Ρεβίθια με γλυκοπατάτες και κάρι, μια συνταγή παντός καιρού, αλλά μπορείς να την τιμήσεις ιδιαίτερα την περίοδο της νηστείας.

Προσοχή! Εάν δεν μπορείς τα πολύ καυτερά, βάλε μικρότερες ποσότητες απ’ τα spicy συστατικά της συνταγής.

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 4 γλυκοπατάτες
  • 1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • Λίγο τζίντζερ
  • 1 πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού garam masala
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
  • 2 κουταλιές της σούπας πάστα tikka masala
  • 800 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 800 γρ. γραμμάρια ρεβίθια, βρασμένα και στραγγισμένα

Πώς θα φτιάξεις ρεβίθια με γλυκοπατάτες και κάρι;

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Τρυπάμε τις γλυκοπατάτες με ένα πιρούνι και τις ψήνουμε για 45 λεπτά.
  3. Εν τω μεταξύ, λιώνουμε το λάδθ καρύδας σε μέτρια θερμοκρασία, προσθέτουμε το κύμινο και το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Ρίχνουμε μέσα το σκόρδο, το τζίντζερ, το τσίλι και ανακατεύουμε.
  5. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και την πάστα tikka masala και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά έως ότου αρωματιστούν τα υλικά, και στη συνέχεια βάζουμε τις ντομάτες.
  6. Ρίχνουμε και τα ρεβίθια και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά ακόμη.
  7. Βάζουμε τις γλυκοπατάτες σε 4 πιάτα και τις ανοίγουμε κάτα μήκος. Προσθέτουμε από πάνω μια-δυο κουταλιές της σούπας απ’ τα ρεβίθια με κάρυ και απολαμβάνουμε!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News