Αγαπάμε τα muffins για πάρα πολλούς λόγους. Είναι κάτι ανάμεσα σε ψωμάκι και κεκάκι, γίνονται πανεύκολα και μπορούν να γίνουν είτε γλυκά, είτε αλμυρά! Επιπλέον, μπορούν να λειτουργήσουν και σαν πρωινό, σνακ, επιδόρπιο και είναι ιδανικά για μπουφέ και πικ νικ. Και ενώ να υπάρχουν αρκετές παραλλαγές, αυτή η λαχταριστή και φρουτένια συνταγή για muffins βατόμουρο είναι η καλύτερη όλων με διαφορά. Απόλαυσέ τα χωρίς ενοχές, με ένα ποτήρι κρύο τσάι και μπόλικο πάγο ή μία κούπα καφέ.

Αυτά τα muffins με μήλο και καρότο είναι ιδανικά για σένα που αγαπάς τα άγλυκα γλυκά

Συνταγή για muffins βατόμουρο: Υλικά

  • 3 ¼ κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 1  φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • ½ φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
  • 1 ½ φλιτζάνι κατεψυγμένα βατόμουρα

Αυτά τα αλμυρά muffins με μπλε τυρί και σπανάκι θα σε εντυπωσιάσουν

Πώς να φτιάξεις πεντανόστιμα muffins με βατόμουρα

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Σειρά 16 κούπες μάφιν με χάρτινη επένδυση.
  2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, τη ζάχαρη και το αλάτι μαζί σε ένα μπολ.
  3. Στη συνέχεια, χτυπάμε τα αυγά, ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο, το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το μείγμα με τα αυγά στο αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν ένα απαλό μείγμα. Έπειτα, προσθέτουμε και τα κατεψυγμένα μας βατόμουρα.
  4. Μοιράζουμε το μείγμα μας σε μια φόρμα με 16 θήκες για muffin, ελαφρά βουτυρωμένες και γεμίζουμε τις φόρμες κατά τα 3/4 με τη ζύμη μας.
  5. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν, για 20 με 25 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν σε μία μεταλλική σχάρα για 10 λεπτά.
  6. Καλή απόλαυση!

Τι κρύβουν μέσα αυτά τα ατομικά muffins;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News