Πώς θα σου φαινόταν αν σου έλεγα ότι μπορείς να απολαύσεις το cheesecake σου με μία μπουκιά; Τέλειο; Το ξέρω ότι σου αρέσει γι’ αυτό και σου ετοιμάσαμε μία σούπερ συνταγή! Μπουκιές cheesecake με επικάλυψη σοκολάτας που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

Είσαι παθιασμένος chocoholic; Συνδύασε την κλασική τάρτα σοκολάτας με μους μάνγκο και απόλαυσε κάθε μπουκιά!

Μπουκιές cheesecake: Τα υλικά που θα χρειαστείς

  • 10 μπισκότα τύπου Digestive
  • ¼ φλιτζάνι ζάχαρη ζαχαροπλαστικής (30 γρ.)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 stick βούτυρο, λιωμένο
  • 450 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη ζαχαροπλαστικής (120 γρ.)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 φλιτζάνια κομματάκια σοκολάτας (525 γρ.), λιωμένα

Παγωτό τερίν με raspberry και μαύρη σοκολάτα – Η συνταγή που θα σε συντροφεύσει τις ζεστές μέρες!

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

  1. Σε μια πλαστική σακούλα, σπάμε τα μπισκότα με το πίσω μέρος μιας μεγάλης κατσαρόλας ή τηγανιού.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάζουμε τα μπισκότα, 30 γρ ζάχαρη ζαχαροπλαστικής, αλάτι και λιωμένο βούτυρο, ανακατεύοντας μέχρι το μείγμα να αποκτήσει υγρή υφή.
  3. Ρίχνουμε το μείγμα με τα μπισκότα σε ένα ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Πιέζουμε το μείγμα με τα χέρια μας για να δημιουργήσουμε ένα ομοιόμορφο «στρώμα».
  4. Παγώνουμε για 10 λεπτά.
  5. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, συνδυάζουμε το τυρί, 1 φλιτζάνι (160 g) ζάχαρη ζαχαροπλαστικής και τη βανίλια, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  6. Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα του τυριού πάνω από τα μπισκότα.
  7. Παγώνουμε για μία ώρα.
  8. Μεταφέρουμε το cheesecake σε ένα ξύλο κοπής, αφαιρώντας τη λαδόκολλα. Έπειτα, το κόβουμε σε λωρίδες οριζόντια και μετά κάθετα, δημιουργώντας μικρούς κύβους cheesecake.
  9. Σε ένα μεσαίο μπολ, ζεσταίνουμε τη σοκολάτα, μέχρι να λιώσει και να είναι λεία.
  10. Βουτάμε τους κύβους cheesecake στη σοκολάτα και τους βάζουμε σε ένα δίσκο στρωμένο με λαδόκολλα. 
  11. Παγώνουμε για 15 λεπτά και μετά σερβίρουμε!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News