Σήμερα δε θα σας κουράσουμε! Έχουμε βρει την πιο εύκολη, γρήγορη και νόστιμη συνταγή για μπουγιουρντί, τον απόλυτο μεζέ! Το μπουγιουρντί, για όσους δε το γνωρίζετε, είναι μεζές της ελληνικής κουζίνας και η ονομασία του δόθηκε ακριβώς επειδή το αποτέλεσμα είναι αρκετά καυτερό και γρήγορο. Θα μπείτε στην κουζίνα και θα βγείτε μετά από 1 λεπτό έχοντας, ήδη, στο φούρνο να ψήνεται ένα τέλειο, απλό και νόστιμο συνοδευτικό μεζεδάκι, για ψητό κρέας και χωριάτικες σαλάτες. Τρώγεται ακόμα και σκέτο με τη συνοδεία ούζου ή τσίπουρου. Μπορείτε να το σερβίρετε σε ένα πήλινο σκεύος για να έχετε ένα παραδοσιακό αποτέλεσμα.

Φρέσκια ντομάτα, σπανάκι και ρικότα: Το απόλυτο γεύμα με ζυμαρικά, έτοιμο σε 15 λεπτά

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για το μπουγιουρντί:

  • 200 γρ. φέτα
  • 1 πιπεριά πράσινη κέρατο
  • 1 πράσινη καυτερή πιπεριά
  • 2 ώριμες ντομάτες
  • 100 γρ. άλλο τυρί  που λιώνει όπως κασέρι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ. ρίγανη
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 πήλινο σκεύος περίπου 10 εκατοστά
  • 1 κομμάτι αλουμινόχαρτο για να σκεπάσουμε το πήλινο

Μπάμιες με φρέσκια ντομάτα στον φούρνο!

Τα βήματα που θα ακολουθήσετε:

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  2. Τρίβουμε το κασέρι στο τρίφτη και θρυμματίζουμε τη φέτα με τα χέρια μας.
  3. Κόβουμε τις ντομάτες σε πολύ μικρά κομματάκια και τη πράσινη πιπεριά σε ροδέλες. Βάζουμε την καυτερή πιπεριά ολόκληρη και μετά την αφαιρούμε.
  4. Βάζουμε όλα τα υλικά στο πήλινο αφήνοντας λίγο από τα δύο τυριά και ανακατεύουμε. Στο τέλος βάζουμε από πάνω μια στρώση με τα τυριά.
  5. Σκεπάζουμε με το αλουμινόχαρτο το πήλινο και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να σχηματιστεί μια κρούστα από τα λιωμένα τυριά. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε κατευθείαν.

Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News