Η γλυκοπατάτα είναι το νέο αγαπημένο μας φθινοπωρινό λαχανικό και αυτή η συνταγή σου φωνάζει από μακριά «φάε με»! Τα μπισκότα γλυκοπατάτας είναι το σνακ που θα λαχταράς κάθε λεπτό! Μόλις δοκιμάσεις και το γλάσο από σιρόπι σφενδάμου, τότε θα καταλάβεις τι εννοώ…

Αυτά τα υλικά χρειάζεσαι για τις γλυκοπατάτες σου!

Μπισκότα με γλυκοπατάτα: Τα υλικά που θα χρειαστείς

Για τα μπισκότα:

  • 2 1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. μαγειρική σόδα
  • 1 κουτ. κανέλα
  • 1/2 κουτ. αλάτι
  • 1/4 κουτ. αλεσμένο μοσχοκάρυδο
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο, μαλακωμένο
  • 3/4 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 3/4 φλιτζάνι πουρέ γλυκοπατάτας
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 2 κουτ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 1/2 φλιτζάνι φρυγανισμένα πεκάν, ψιλοκομμένα

Για το γλάσο:

  • φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 2 κ.σ. σιρόπι από σφένδαμο
  • 1 κ.γ. γάλα
  • Αλάτι
  • 3/4 φλιτζάνια φρυγανισμένα πεκάν, ψιλοκομμένα

Ψητές γλυκοπατάτες γεμιστές με μπέικον και cheddar: Ένας ευφάνταστος τρόπος για να μετατρέψεις τη γλυκοπατάτα στο απόλυτο comfort food!

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° και στρώνουμε σε ένα ταψί δύο μεγάλα φύλλα λαδόκολλα. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάμε ελαφρά το αλεύρι, τη σόδα, την κανέλα, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο. 
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει ελαφρύ και αφράτο. Χτυπάμε τη γλυκοπατάτα, το αυγό και τη βανίλια, στη συνέχεια προσθέτουμε τα ξηρά υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ανακατεύουμε τα ψιλοκομμένα πεκάν. 
  3. Πλάθουμε τα μπισκότα με την ζύμη που φτιάξαμε και τα τοποθετούμε στο ταψί σε απόσταση μεταξύ τους. Ψήνουμε τα μπισκότα μέχρι να ροδίσουν περίπου 10 λεπτά. Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για 5 λεπτά και στη συνέχεια τοποθετούμε τα μπισκότα σε μια σχάρα και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς. 
  4. Φτιάχνουμε το γλάσο: Σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη, το σιρόπι, το γάλα και μια πρέζα αλάτι. Ρίχνουμε το γλάσο πάνω από τα μπισκότα και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένα πεκάν.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News