Ένα καλό κομμάτι κρέατος γίνεται ακόμα καλύτερη όταν συνδυάζεται με ταιριαστές γεύσεις και σωστό ψήσιμο. Η συνταγή για μοσχαρίσιο ribeye που σου προτείνουμε σήμερα θα ικανοποιήσει ακόμα και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο, αφού το μοσχάρι συνδυάζεται άψογα με κρασί, δεντρολίβανο και μανιτάρια.

To ribeye είναι μια απ’ τις πιο σημαντικές κοπές του μοσχαρίσιου κρέατος και στοιχίζει πιο ακριβά από άλλες κοπές. Το ribeye δεν είναι τίποτα περισσότερο από την κυρίως μπριζόλα. Το συγκεκριμένο κομμάτι, καθαρίζεται απ’ το κόκκαλο και δίνει την καλύτερη ποιότητας μπριζόλας.

Πάμε τώρα να δούμε πώς θα το μαγειρέψεις;

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 4 μπριζόλες ribeye χωρίς κόκαλα
  • Αλάτι και μαύρο πιπέρι
  • 1 συσκευασία καθαρισμένα πράσινα φασολάκια
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 4 κλαδάκια δεντρολίβανο
  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 500 γραμμάρια μανιτάρια
  • 2 κρεμμύδια, πολύ λεπτά κομμένα
  • 1/2 ζωμό της επιλογής μας
  • 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • Χυμό από 1/2 λεμόνι

Πώς θα φτιάξεις τη συνταγή για μοσχαρίσιο ribeye;

  1. Βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά και κάνουμε την προετοιμασία για τις μπριζόλες. Τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και τις αλατοπιπερώνουμε.
  2. Στο μεταξύ, βάζουμε τα φασολάκια να βράσουν μέχρι να είναι έτοιμα, αλλά όχι πολύ λιωμένα. Τα διατηρούμε σε παγωμένο νερό.
  3. Βάζουμε λάδι στο τηγάνι και προσθέτουμε τις μπριζόλες μαζί με τη μισή ποσότητα δεντρολίβανου. Τις μαγειρεύουμε για 8 λεπτά, μοιράζοντας τον χρόνο και στις δύο πλευρές.
  4. Τις μεταφέρουμε σε ένα πιάτο να ξεκουραστούν.
  5. Βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο στο τηγάνι και όταν λιώσει βάζουμε τα μανιτάρια και το υπόλοιπο δεντρολίβανο. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να ροδίσουν τα μανιτάρια, περίπου 8 λεπτά.
  6. Βάζουμε τα κρεμμύδια και τα φασόλια στο τηγάνι, για 2-3 λεπτά, ενώ προσθέτουμε και τον ζωμό κι αφήνουμε στην άκρη.
  7. Προσθέτουμε το σκόρδο και τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο στο τηγάνι. Βάζουμε το κρασί και ανακατεύουμε έως ότου η σάλτσα μειωθεί κατά μισό, 5 έως 7 λεπτά.
  8. Βάζουμε τον χυμό λεμονιού και αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά.
  9. Κόβουμε τις μπριζόλες και σερβίρουμε με τη σάλτσα και τα μανιτάρια.

Διάβασε εδώ ποια είναι τα κατάλληλα μπαχαρικά για κάθε κρέας

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News