Είναι μερικά φαγητά που και μόνο που ακούς το όνομά τους, σου έρχεται απευθείας η γεύση στο στόμα σου, αφού σου ξυπνούν αναμνήσεις! Τέτοια φαγητά είναι συνήθως είναι τα μαμαδίστικα, όπως το μοσχάρι κοκκινιστό με μελιτζάνες!

Άφησε το κρέας να βράσει στον χρόνο του για να γίνει τόσο μαλακό ώστε να λιώνει στο στόμα και πρόσθεσε τη μελιτζάνα στην κατσαρόλα λίγο πριν το τέλος για να γεμίσει όλο το φαγητό με τα αρώματά της!

Πεντανόστιμο μοσχαράκι με πράσα και αυγολέμονο που λιώνει στο στόμα

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 1 κιλό μοσχαράκι
  • 4 μελιτζάνες
  • 4 ντομάτες ώριμες, χωρίς τη φλούδα τους
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/2 κούπα λευκό κρασί
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι καστανή ζάχαρη
  • Λίγο μπαχάρι
  • Λίγο μαϊντανό
  • Αλατοπίπερο
  • Φέτα για το σερβίρισμα

Πώς θα φτιάξεις τη συνταγή για μοσχάρι κοκκινιστό με μελιτζάνες;

  1. Κόβουμε το μοσχαράκι σε μερίδες και το ροδίζουμε στην κατσαρόλα με ελαιόλαδο.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και μετά από λίγο και το σκόρδο.
  3. Σβήνουμε με το κρασί και στη συνέχεια προσθέτουμε στην κατσαρόλα τις ντομάτες σε κομμάτια, το μπαχάρι, τη ζάχαρη και νερό ίσα να σκεπάζει τα υλικά.
  4. Σιγοβράζουμε για 1,5 ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας και προσθέτουμε αλατοπίπερο.
  5. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα 30-40 λεπτά, πριν να είναι έτοιμο το φαγητό μας.
  6. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε με φέτα.

ΥΓ: Εάν θέλουμε περισσότερη κόκκινη σάλτσα, μπορούμε να βάλουμε και τοματοπελτέ.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News