Η συγκεκριμένη συνταγή για μοσχαράκι κοκκινιστό με μελιτζάνες είναι ένα τόσο κλασικό και οικογενειακό πιάτο που έχει υπέροχη γεύση και δε γίνεται να μην το λατρέψεις! Η γλύκα της μελιτζάνας είναι το τέλειο συνοδευτικό του τρυφερού μοσχαρίσιου κρέατος. Φρέσκα μυρωδικά, ντομάτες και κανέλα δημιουργούν μια νόστιμη σάλτσα που αξίζει πολλές βούτες με ψωμί!

Μπάμιες λαδερές κατευθείαν από τα χεράκια της γιαγιάς – Η συνταγή που θα σε κάνει να αγαπήσεις τις μπάμιες

Μοσχαράκι κοκκινιστό με μελιτζάνες: Τα υλικά που θα χρειαστείς

  • 900 γρ. μοσχαράκι κομμένο σε κύβους
  • 2 μελιτζάνες
  • 790 γρ ντομάτες
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φέτες
  • 4-5 κλωναράκια φρέσκο ​​θυμάρι
  • 4-5 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
  • 1 κουταλιά της σούπας ξερή ρίγανη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1 κουταλιά της σούπας κύμινο
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 6 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Η αυθεντική φάβα με συνταγή της γιαγιάς

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

  1. Προθερμαίνουμε το πάνω μέρος του φούρνου στους 180 βαθμούς.
  2. Κόβουμε σε κύβους τις μελιτζάνες. Λαδώνουμε ένα ταψί με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.
  3. Προσθέτουμε τα κομμάτια της μελιτζάνας στο ταψί. Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο πάνω από κάθε κύβο μελιτζάνας. Καρυκεύουμε με αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μια πρέζα ρίγανη. Ψήνουμε τις μελιτζάνες για 30 έως 45 λεπτά. Όταν τελειώσουμε, αφαιρούμε το ταψί με τις μελιτζάνες από το φούρνο και το αφήνουμε στην άκρη.
  4. Στεγνώνουμε καλά τα κομμάτια του κρέατος χρησιμοποιώντας μια χαρτοπετσέτα. Αλατοπιπερώνουμε. Πασπαλίζουμε ελαφρά 1 – 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις σε όλο το κρέας. 
  5. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ψήνουμε περίπου 2-3 ​​λεπτά. Έπειτα, βάζουμε το μοσχαράκι σε ένα πιάτο και το αφήνουμε στην άκρη.
  6. Προσθέτουμε το κρεμμύδι. Αλατοπιπερώνουμε. Σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο, το κύμινο, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και τη ρίγανη. Ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 2 λεπτά
  7. Προσθέτουμε τις ντομάτες. Τις θρυμματίζουμε απαλά για να αφαιρέσουμε τυχόν μεγάλα κομμάτια. Ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το μοσχάρι, ½ φλιτζάνι νερό, λίγο φρέσκο ​​θυμάρι και κλωναράκια ρίγανης. Ανακατεύουμε απαλά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα.
  8. Προσθέτουμε τα κομμάτια μελιτζάνας στο μοσχαράκι. Ανακατεύουμε απαλά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για άλλα 30 με 45 λεπτά.
  9. Προσαρμόζουμε το αλάτι και το πιπέρι για γεύση και σερβίρουμε.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News