Σου περίσσεψε ψητό κοτόπουλο από το χθεσινό σου φαγητό; Έχουμε τη λύση! Αυτή η συνταγή για buffalo chicken πίτσα είναι ο τέλειος τρόπος για να χρησιμοποιήσεις το κοτόπουλο και να μην πάει χαμένο! Ειδικά εάν σου αρέσουν τα spicy φαγητά, τότε βρίσκεσαι στο κατάλληλο μέρος! Γιατί ποιος λέει όχι σε μία εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη πίτσα;

Σε περίπτωση που δε σου έχει περισσέψει κοτόπουλο, μπορείς να δοκιμάσεις να μαγειρέψεις αυτή τη συνταγή αγοράζοντας λίγο. Καλή τύχη!

Μια διαφορετική πίτσα στο τηγάνι με μελιτζάνες και ρικότα

Buffalo chicken πίτσα – Συνταγή: Τα υλικά που θα χρειαστείς

  • 450 γρ. ζύμη πίτσας, χωρισμένη στη μέση
  • καλαμποκάλευρο
  • 4 κ.σ. βούτυρο
  • 1/4 φλιτζάνι καυτερή σάλτσα και λίγο περισσότερη για το γαρνίρισμα
  • 1/2 κουτ. σκόνη σκόρδου
  • 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο μαγειρεμένο κοτόπουλο
  • 225 γρ μοτσαρέλα
  • 1/3 φλιτζάνι μπλε τυρί, θρυμματισμένο
  • 1/4 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 πράσινα κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες

Όλη η διαδικασία για να φτιάξεις απολαυστική σπιτική πίτσα για όλη την οικογένεια

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°. Αλείφουμε δύο μεγάλα φύλλα λαδόκολλας με φυτικό λάδι και πασπαλίζουμε το καθένα με ένα στρώμα καλαμποκάλευρου.
  2. Τοποθετούμε το βούτυρο σε ένα μεσαίο μπολ, κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων. Το βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να λιώσει, 20 με 30 δευτερόλεπτα. Χτυπάμε με την καυτερή σάλτσα και τη σκόνη σκόρδου μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Ρίχνουμε τη μισή σάλτσα πάνω από το κοτόπουλο και ανακατεύουμε.
  3. Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, πλάθουμε το κάθε μισό της ζύμης σε μια στρογγυλή μπάλα και, στη συνέχεια, πιέζουμε το κέντρο της καθεμιάς. Με τη ζύμη να ακουμπάει στο πίσω μέρος των χεριών μας, την τεντώνουμε απαλά προς τα έξω κι ανοίγουμε το φύλλο της πίτσας. Έπειτα, τη μεταφέρουμε στην λαδόκολλα που έχουμε ήδη προετοιμάσει.
  4. Προσθέτουμε τη μισή από την υπόλοιπη σάλτσα σε κάθε πίτσα και την απλώνουμε σε όλη τη ζύμη. Έπειτα, βάζουμε και το κοτόπουλο, την μοτσαρέλα, το μπλε τυρί, το κόκκινο κρεμμύδι και απλώνουμε τα υλικά να πάνε παντού.
  5. Ψήνουμε τις πίτσες μέχρι να ροδίσει η κρούστα και να λιώσει το τυρί, για 15 με 17 λεπτά. Γαρνίρουμε με φρέσκα κρεμμυδάκια και λίγο καυτερή σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News