Πρόκειται για τα διάσημα χριστουγεννιάτικα μπισκότα που μπορείς όμως να απολαύσεις κάθε εποχή του χρόνου. Τα ginger μπισκότα είναι μια διαφορετική ιδέα για να απολαύσεις αυτό το συνηθισμένο συνοδευτικό για τον καφέ ή το τσάι σου. Εάν μάλιστα προσθέσεις και φρέσκο τζίντζερ θα απογειώσεις την γεύση τους.

Μπισκότα κανέλας για να μοσχομυρίσει όλο το σπίτι!

Συνταγή για ginger μπισκότα: Υλικά

  • 100 γραμμάρια βούτυρο
  • 75 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
  • 100 γρ. μέλι
  • 250 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας τζίντζερ σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • 1 μικρό κρόκο αυγού, χτυπημένο

Πώς να φτιάξεις ginger μπισκότα

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190C στον αέρα. Στρώνουμε δύο μεγάλα ταψιά με αντικολλητικό χαρτί. Σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το φρέσκο τζίντζερ και το μέλι και αφήνουμε να κρυώσουν.
  2. Ανακατεύουμε το αλεύρι, το τζίντζερ σε σκόνη και τη σόδα μαζί σε ένα μπολ με μια ξύλινη κουτάλα. Σταδιακά ανακατεύουμε το κρύο μείγμα ζάχαρης και τον κρόκο αυγού και ζυμώνουμε για λίγο ώστε να γίνει μια ζύμη.
  3. Πλάθουμε τη ζύμη σε 20 μικρές μπάλες και τις βάζουμε στα ταψιά για να απλωθούν. Ψήνουμε για 8-10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν στους δίσκους για ένα λεπτό, στη συνέχεια μεταφέρουμε σε μια σχάρα ψύξης για να κρυώσουν εντελώς.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News