Μπορεί αυτή την εβδομάδα να μην είχες διάθεση να πας στο σούπερ μάρκετ κι έτσι ν’ αναρωτιέσαι τώρα τι θα φτιάξεις με τα υλικά που ήδη έχεις στο ντουλαπάκι της κουζίνας και στο ψυγείο. Η συνταγή για κριθαράκι με τυρί και σκόρδο είναι μια απλή και πεντανόστιμη λύση!

Έχουμε βρει για εσένα αυτή τη συνταγή, που είναι εύκολη, γρήγορη και που αποκλείεται να μην αρέσει σε όλη την παρέα. Σίγουρα έχει μείνει λίγο κριθαράκι στην κουζίνα, γι΄αυτό βγάλε την κατσαρόλα και ξεκίνα να φτιάχνεις αυτό το απολαυστικό πιάτο.

Τι θα χρειαστείς για το κριθαράκι με τυρί και σκόρδο;

  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 φλιτζάνια ζωμό από κοτόπουλο ή λαχανικά
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 1/4 κουταλάκι σκόρδο σε σκόνη
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι κριθαράκι
  • 3/4 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα
  • 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο σπανάκι

Μαγειρεύουμε κριθαράκι με τον πιο… ελληνικό τρόπο!

Πώς θα φτιάξεις τη συνταγή;

  1. Λιώνουμε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια θερμοκρασία και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο στο τέλος, για να μην καεί.
  2. Προσθέτουμε το γάλα, το ζωμό, το αλάτι, το πιπέρι και το σκόρδο σε σκόνη. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέσα στην κατσαρόλα.
  3. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κριθαράκι και ανακατεύουμε. Όταν ξεκινήσει να βράζει και να εμφανίζονται φυσαλίδες, μειώνουμε τη θερμοκρασία και το αφήνουμε να σιγοβράσει, ανακατεύοντας περιστασιακά.
  4. Όταν πλέον το κριθαράκι μας είναι al-dente, το αφαιρούμε από τη φωτιά.
  5. Η σάλτσα θα είναι αραιή και μόλις κρυώσει θα αρχίσει να γίνεται πιο παχύρρευστη.
  6. Προσθέτουμε το τυρί παρμεζάνα και το ψιλοκομμένο σπανάκι στο κριθαράκι.
  7. Σερβίρουμε το πιάτο ζεστό και γαρνίρουμε με επιπλέον τυρί αν το επιθυμούμε!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News