Κάθε χρόνο, υποδεχόμαστε τα πρώτα κρύα με ζεστά ροφήματα και σούπες! Οι σούπες μας συντροφεύουν όλο τον Χειμώνα κι αποτελούν μια ιδανική επιλογή για βραδινό στο σπίτι ή ακόμα και για ένα γεύμα στη δουλειά. Η σούπα με πατάτα και πράσο θα σε εντυπωσιάσει με τη νοστιμιά της, αλλά και το πόσο εύκολα μπορείς να την φτιάξεις.

Τα υλικά για τη σούπα με πατάτα και πράσο:

  • 60 ml (1/4 φλιτζάνι) ελαιόλαδο
  • 1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 4 μεσαίες πατάτες, αποφλοιωμένες, κομμένες σε κύβους 2cm
  • 2 πράσα, πλυμένα και λεπτοκομμένα
  • 1.25L (5 φλιτζάνια) ζωμό λαχανικών
  • 125ml (1/2 φλιτζάνι) κρέμα γάλακτος
  • 3 φέτες λευκού ψωμιού, κομμένες σε κύβους
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​σχοινόπρασο
  • Αλατοπίπερο

Πώς θα φτιάξεις τη σούπα με πατάτα και πράσο;

  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια-υψηλή φωτιά.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας για 3 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Βάζουμε την πατάτα και το πράσο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το πράσο.
  3. Βάζουμε τον ζωμό λαχανικών κι αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε μέτρια θερμοκρασία για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει η πατάτα. Αφαιρούμε απ’ τη φωτιά κι αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσουν.
  4. Εν τω μεταξύ, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200C ή 180C με αέρα. Βάζουμε το ψωμί σε ένα ταψί. Περιχύνουμε με λίγο λάδι και ψήνουμε έως ότου το ψωμί γίνει τραγανό (10-15 λεπτά).
  5. Μεταφέρουμε το ένα τρίτο του μείγματος πατάτας στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να μαλακώσει. Βάζουμε το μείγμα σε καθαρή κατσαρόλα. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να πολτοποιήσουμε όλο το περιεχόμενο που βράσαμε.
  6. Βάζουμε τη σούπα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά για 5 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε.
  7. Σερβίρουμε με τα κρουτόν, σχοινόπρασο και λίγο ελαιόλαδο!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News