Η πίτσα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων. Υπάρχουν τόσα υλικά που μπορούν να συνδυαστούν επάνω στην αφράτη ή τραγανή ζύμη της που δεν θα την βαρεθούμε ποτέ. Αυτή η συνταγή για πίτσα στο τηγάνι με μελιτζάνες και ρικότα είναι ένας αναπάντεχος γευστικός συνδυασμός που θα σε εντυπωσιάσει.

Πίτσα στο τηγάνι με μελιτζάνες και ρικότα: Υλικά

Για τη ζύμη

  • 200 γραμμάρια αλεύρι
  • ½ κουταλάκι ξηρή μαγιά
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • λίγο λάδι

Για το topping

  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 200 γρ σάλτσα ντομάτα
  • 1 μικρή μελιτζάνα, κομμένη σε δίσκους
  • 100 γραμμάρια ρικότα
  • μια μικρή χούφτα μέντα

Πώς να φτιάξεις πίτσα στο τηγάνι με μελιτζάνες και ρικότα

  1. Ζυγίζουμε τα υλικά για τη ζύμη σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε 1/2 κουταλάκι αλάτι και 125 ml ζεστό νερό. Ανακατεύουμε για να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη, έπειτα την ακουμπάμε στην επιφάνεια εργασίας και ζυμώνουμε για 5 λεπτά ή μέχρι να γίνει ελαστική. Καθαρίζουμε και λαδώνουμε το μπολ και βάζουμε πάλι μέσα τη ζύμη. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε κάπου ζεστά να φουσκώσει για 1 ώρα, ή μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
  2. Παράλληλα, φτιάχνουμε τη σάλτσα. Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε το σκόρδο. Ανακατεύουμε απαλά για 30 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας. Αλατοπιπερώνουμε καλά και βράζουμε για 8-10 λεπτά μέχρι να έχουμε μια πλούσια σάλτσα. Προσθέτουμε μια πρέζα ζάχαρη αν έχει λίγο ξινή γεύση.
  3. Όταν η ζύμη έχει φουσκώσει, την ανοίγουμε σε μια βάση πίτσας στο ίδιο μέγεθος με ένα μεγάλο τηγάνι. Λαδώνουμε την επιφάνεια της ζύμης, καλύπτουμε με μεμβράνη και μετά την αφήνουμε στην επιφάνεια εργασίας για 15 λεπτά για να φουσκώσει λίγο. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε 2 κουταλιές λάδι στο τηγάνι και προσθέτουμε τις μελιτζάνες. Αλατοπιπερώνουμε καλά και ψήνουμε για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν. Μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.
  4. Βάζουμε το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι και βάζουμε προσεκτικά τη ζύμη σε αυτό. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή μεσαία φωτιά μέχρι να ροδίσει η κάτω πλευρά και οι άκρες της ζύμης να αρχίσουν να φαίνονται στεγνές και σφιχτές. Αναποδογυρίζουμε και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία. Απλώνουμε τη σάλτσα πάνω στη βάση. Προσθέτουμε με τις ζεστές μελιτζάνες και στο τέλος την ρικότα. Πασπαλίζουμε με μέντα και λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News