Όλοι γνωρίζουμε ότι το φθινόπωρο είναι η κατεξοχήν εποχή της κολοκύθας, με το πορτοκαλί φθινοπωρινό χρώμα της, αλλά και η εποχή του Halloween που πλησιάζει και αρχίζουμε σιγά σιγά να την συμπεριλαμβάνουμε στις συνταγές μας! Πρόκειται για ένα θρεπτικό λαχανικό με πλούσια διατροφική αξία και εντυπωσιακό χρώμα. Αυτή η απλή αλλά πεντανόστιμη συνταγή για κέικ κολοκύθας θα ικανοποιήσει τον ουρανίσκο σου και θα σου χαρίσει πολλές απολαυστικές μπουκιές. Και ας μην ξεχνάμε πως συνοδεύει μοναδικά τον καφέ ή το τσάι σου πρωί, μεσημέρι ή βράδυ!

Βρήκαμε το απόλυτο φθινοπωρινό γλυκό! Ρολό κολοκύθας με κρέμα cheesecake που θα αγαπήσεις από την πρώτη μπουκιά!

Συνταγή για κέικ κολοκύθας: Υλικά

Για το κέικ:       

  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 ½  κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 240 ml φυτικό λάδι
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 200 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 500 γρ. κολοκύθα πουρέ (ψητή κολοκύθα που έχουμε πολτοποιήσει σε πουρέ)
  • 1 ½  κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Για το γλάσο:

  • 220 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 110 ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 350 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι

Αυτή η κολοκύθα γεμιστή με κάστανα και μανιτάρια είναι η υγιεινή εκδοχή της γαλοπούλας

Πώς να φτιάξεις αυτό το μοναδικό φθινοπωρινό γλυκό

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και λαδώνουμε ένα ταψί.
  2. Χτυπάμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι, την κανέλα μαζί σε ένα μεγάλο μπολ. Αφήνουμε στην άκρη. Χτυπάμε το λάδι, τα αυγά, την καστανή ζάχαρη, την κρυσταλλική ζάχαρη, την τριμμένη κολοκύθα και το εκχύλισμα βανίλιας μαζί μέχρι να ενωθούν. Ρίχνουμε τα υγρά υλικά στα στεγνά υλικά και χρησιμοποιούμε ένα μίξερ ή χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως. Το αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι πηχτό.
  3. Απλώνουμε τη ζύμη στο έτοιμο ταψί. Ψήνουμε για 30-35 λεπτά. Οι χρόνοι ψησίματος ποικίλλουν, έχε στο νου σου τους δικούς σου. Το κέικ είναι έτοιμο όταν μια οδοντογλυφίδα που μπαίνει στο κέντρο του βγαίνει καθαρή. Αν διαπιστώσεις ότι το πάνω μέρος ή οι άκρες του κέικ ροδίζουν πολύ γρήγορα στο φούρνο, κάλυψέ το με αλουμινόχαρτο.
  4. Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και στρώνουμε το ταψί σε μια σχάρα. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Μετά από περίπου 45 λεπτά, τοποθετούμε το κέικ στο ψυγείο.
  5. Φτιάχνουμε το γλάσο: Σε ένα μεγάλο μπολ χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός, χτυπάμε το τυρί κρέμα και το βούτυρο μαζί σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνουν λεία και κρεμώδη. Προσθέτουμε 3 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη, τη βανίλια και το αλάτι. Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για 30 δευτερόλεπτα, μετά αλλάζουμε σε υψηλή ταχύτητα και χτυπάμε για 2 λεπτά. Απλώνουμε το γλάσο στο κέικ που έχει κρυώσει. Αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά πριν σερβίρουμε.
  6. Καλύπτουμε καλά το κέικ που έχει απομείνει και το φυλάμε στο ψυγείο για 5 ημέρες.
  7. Καλή απόλαυση!

Οι 5 καλύτερες συνταγές με κολοκύθα που όλοι θέλουν να μαγειρέψουν αυτό το φθινόπωρο

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News