Ποιος δεν αγαπά τα σουφλέ; Όταν μάλιστα αυτά δεν είναι τα βαριά, αλλά έχουν ιδιαίτερα ελαφριά γεύση λαχανικών, τότε δεν μπορούν παρά να περιλαμβάνονται στο τραπέζι μας. Δοκίμασε αυτή τη συνταγή για σουφλέ με καρότο και θα την λατρέψεις! Είναι μια ελαφριά και αφράτη επιλογή συνοδευτικού που συνδυάζεται υπέροχα με κοτόπουλο και μοσχάρι, αλλά μπορεί να σερβιριστεί και ως επιδόρπιο!

Εύκολη συνταγή για να φτιάξεις σουφλέ λαχανικών καλύτερο και από το original

Συνταγή για σουφλέ με καρότο: Υλικά

  • 2 κιλά καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 4 αυγά
  • 1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/4 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 3/4 φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη
  • λίγο ελαιόλαδο
  • ζάχαρη άχνη για γαρνίρισμα προαιρετικά

Σου έχει περισσέψει σπανάκι; Πρέπει να δοκιμάσεις αυτό το σουφλέ

Πώς να φτιάξεις το πιο νόστιμο και υγιεινό σουφλέ που έχεις δοκιμάσει ποτέ σου

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Καλύπτουμε ένα ταψί με λίγο λάδι.
  2. Βάζουμε μια κατσαρόλα με ελαφρά αλατισμένο νερό να βράσει. Προσθέτουμε τα καρότα και μαγειρεύουμε για 15-18 λεπτά ή μέχρι τα καρότα να είναι πολύ μαλακά.
  3. Στραγγίζουμε τα καρότα και τα βάζουμε στο μπολ της πολυμηχανής. Προσθέτουμε το βούτυρο, το εκχύλισμα βανίλιας, την κανέλα και τα αυγά. Τα επεξεργαζόμαστε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  4. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη ζάχαρη στον επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να ενωθούν.
  5. Ρίχνουμε το μείγμα καρότου στο έτοιμο ταψί. Ψήνουμε για 40-45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να δέσει το σουφλέ. Αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά και μετά σερβίρουμε. Γαρνίρουμε με ζάχαρη άχνη αν θέλουμε να το σερβίρουμε ως επιδόρπιο.
  6. Καλή απόλαυση!

Λαχταριστά κοχύλια με κιμά και σάλτσα μπολονέζ – Η συνταγή για τα πιο νόστιμα ζυμαρικά!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News