Αν σ’ αρέσουν τα ρεβίθια τότε ένας τρόπος να τα μαγειρέψεις είναι φτιάχνοντας χούμους. Η συνταγή για χούμους είναι εξαιρετικά απλή και εύκολη με μόνη εξαίρεση το χρόνο παρασκευής της. Σε κάθε περίπτωση αξίζει να το δοκιμάσεις καθώς είναι ένα πιάτο με θρεπτική αξία και ιδιαίτερη νοστιμιά. Σίγουρα τα ρεβύθια δεν αποτελούν μεγάλο μέρος της διατροφής σου αλλά καλό θα ήταν να τα εντάξεις σε αυτήν!

Τι θα χρειαστείς για να φτιάξεις τη συνταγή

  • 200 gr. ρεβίθια
  • 4 κουταλιές της σούπας ταχίνι
  • 150 ml. χυμό λεμονιού
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 1 κοφτή κουταλιά μπούκοβο
  • Αλάτι

Taquitos με χούμους και αβοκάντο για κάθε ώρα της ημέρας

Πώς θα φτιάξεις το χούμους

  1. Αρχικά αφήνουμε τα ρεβίθια να μουλιάσουν σε κρύο νερό για περίπου 12 ώρες
  2. Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε να βράσουν σε μία κατσαρόλα με νερό
  3. Αφού βράσουν τα αφήνουμε για πέντε λεπτά σε δυνατή φωτιά και μετά τα χαμηλώνουμε και τα αφήνουμε σκεπασμένα για περίπου 2 ώρες
  4. Προσθέτουμε αλάτι στο τέλος
  5. Πριν τα σουρώσουμε κρατάμε ένα φλυτζάνι με το ζουμί τους και 1 κουταλιά της σούπας ρεβίθια
  6. Στη συνέχεια βάζουμε τα υπόλοιπα ρεβίθια στο μίξερ
  7. Προσθέτουμε το ζουμί τους, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, και το ταχίνι
  8. Τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν
  9. Έπειτα ρίχνουμε τον πουρέ σε ένα πιάτο και και προσθέτουμε από πάνω λίγο λάδι!

Εάν προτιμάς τα καυτερά ή τα πικάντικα μπορείς να προσθέσεις λίγο μπούκοβο και να το ανακατέψεις!

Δοκίμασε να φτιάξεις και χούμους με παντζάρι!

Καλή απόλαυση!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News