Αυτά τα δύο είδη ποτού μας κρατούν συντροφιά χρόνια, δεν υπάρχει περίπτωση να λείπουν από κάποια χειμωνιάτικη μάζωξη με την παρέα και η αλήθεια είναι πως αν πιεις το πρώτο σφηνάκι, δύσκολα σταματάς. Μετά από λίγα ποτηράκια οι άνθρωποι ενώνονται και οι παρέες μεγαλώνουν, ενώ γλεντούν μέχρι το πρωί. Φυσικά και αναφέρομαι στα δύο παραδοσιακά μας ποτά, το οινόμελο και το ρακόμελο που σήμερα θα σου μάθουμε πώς πρέπει να τα φτιάξεις. Συνταγή για ρακόμελο και οινόμελο λοιπόν! Στην υγειά μας!

Όλα τα μυστικά για να μάθεις να φτιάχνεις σωστά έναν παραδοσιακό και αυθεντικό ελληνικό καφέ

Συνταγή για ρακόμελο:

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 6 σφηνάκια τσικουδιά
  • 3 κουταλάκια του γλυκού μέλι
  • 6 γαρύφαλλα
  • 1 ξυλάκι κανέλας

Σκεύη:

Μπρίκι

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

  1. Ζέστανε την τσικουδιά σε χαμηλή φωτιά, την κανέλα και το γαρύφαλλο στο μπρίκι.
  2. Αν δεν έχεις ξυλάκι κανέλας, μπορείς να βάλεις σκόνη κανέλας αλλά όχι πολύ γιατί θα είναι πικρή (0,5 κουταλάκι του γλυκού κανέλα).
  3. Αν δεν έχεις μπρίκι για να φτιάξεις ελληνικό καφέ, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια μικρή κατσαρόλα.
  4. Όταν η τσικουδιά είναι ζεστή, πρόσθεσε το μέλι (0,5 κουταλάκι του γλυκού για κάθε σφηνάκι) σε πολύ χαμηλή φωτιά.
  5. Στη συνέχεια ανακάτευε συνεχώς.
  6. Λίγο πριν το σημείο βρασμού απόσυρε το μπρίκι ή την κατσαρόλα από τη φωτιά και σέρβιρε το ρακόμελο στα μικρά σφηνοπότηρα.

Μαρμελάδα μπέικον: Φτιάξε την No2 σε αναζητήσεις συνταγή του 2021

Συνταγή οινόμελο:

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 1 μπουκάλι (750ml) ημίγλυκο κόκκινο κρασί
  • 5 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 2 ξυλάκια κανέλας
  • 4-5 ολόκληρα γαρίφαλα
  • φλούδα από 1 πορτοκάλι (προαιρετικά)

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

  1. Για να ετοιμάσεις αυτή τη συνταγή για ζεστό οινόμελο ρίξε το κρασί σε μια κατσαρόλα και άφησέ το να πάρει μια βράση.
  2. Μόλις αρχίσει να αφρίζει το κρασί, χαμήλωσε τη φωτιά και πρόσθεσε τα υπόλοιπα υλικά. Άφησε το κρασί να σιγοβράσει, ανακατεύοντας, για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να λιώσει το μέλι και να ενωθούν οι γεύσεις.
  3. Απόσυρε από τη φωτιά και άφησε να καθίσει για λίγο.
  4. Σούρωσε και σέρβιρε σε σφηνάκια.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News