Μαύροι γίγαντες! Ναι καλά άκουσες! Οι μαύροι γίγαντες δεν είναι και τόσο συνηθισμένοι, οπότε αν δε τους έχεις δοκιμάσει ή αν δεν τους έχεις καν ακούσει, μην απογοητεύεσαι, για όλα υπάρχει πρώτη φορά! Και σήμερα είναι μία από αυτές. Αν δε σου αρέσουν οι γίγαντες γενικά, πίστεψέ με η γεύση τους είναι μακράν καλύτερη και μάλιστα, ίσως είναι η ευκαιρία να τους εντάξεις στη διατροφή σου!

Φτιάχνουμε φασόλια cannellini με προσούτο. Νόστιμα και διαφορετικά!

Μαύροι γίγαντες: Τα υλικά που θα χρειαστείς

  • 1 κιλό ξεροί μαύροι γίγαντες
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες ή ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1-2 μεγάλες ντομάτες, ψιλοκομμένες ή 1 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • αλάτι για γεύση
  • μαϊντανός

Γεύσεις από το Μεξικό: Συνταγή για φασόλια με λουκάνικο

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

  1. Μούλιασε τα φασόλια όλη τη νύχτα σε άφθονο νερό. Στράγγισε τα, ξέπλυνέ τα και στη συνέχεια τοποθέτησέ τα σε ένα ταψί καλυμμένο με νερό. Άφησέ τα να πάρουν βράση, χαμήλωσε τη φωτιά και στη συνέχεια σιγόβρασε για 1-2 ώρες μέχρι τα φασόλια να είναι τρυφερά αλλά όχι μαλακά. Στράγγισέ τα και μετά άφησέ τα στην άκρη.
  2. Ζέστανε το φούρνο στους 180 C. Ζέστανε το ελαιόλαδο, σόταρε το κρεμμύδι και το σκόρδο και στη συνέχεια βράσε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην ροδίσουν. Πρόσθεσε την ψιλοκομμένη ντομάτα ή τη σάλτσα ντομάτας, μαγείρεψε για άλλο ένα λεπτό, πρόσθεσε πιπέρι και αλάτι κατά βούληση και στη συνέχεια σιγόβρασε για 2-3 λεπτά. Ανακάτεψε μέσα τα φασόλια.
  3. Τοποθέτησε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήσε για περίπου 1 ώρα, ακάλυπτα και χωρίς να ανακατεύεις, μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια, περίπου 40 λεπτά. Τα φασόλια θα απορροφήσουν όλες τις υπέροχες γεύσεις και η σάλτσα θα πήξει. Άφησέ τα να κρυώσουν και μετά πασπάλισε με μαϊντανό και ρίξε λίγο ακόμα ελαιόλαδο αν θέλεις και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι για σερβίρισμα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News