Μανιτάρια στιφάδο: Ένα νόστιμο και ελαφρύ φαγητό, παρά το ότι είναι κοκκινιστό. Μπορείς να το συνοδεύεις τέλεια με πατάτες, ρύζι ή οποιοδήποτε άλλο συνοδευτικό της επιλογής σου.
Τα υλικά για τα μανιτάρια στιφάδο:
- 30 κρεμμυδάκια
- 1/2 κιλό μανιτάρια λευκά κομμένα στα 4
- 4 ντομάτες φρέσκες (για την σάλτσα ντομάτας)
- 2 καρότα
- 1 κσ Πελτέ
- 1 κύβο λαχανικών
- 1/2 ποτήρι νερό
- 50 ml κόκκινο κρασί
- Ελαιόλαδο
- 2 φύλλα δάφνης
- 2 μπαχάρια
- 2 γαρύφαλλα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 ξύλο κανέλας
- 1κγ μελάσα
Πώς θα φτιάξεις το φαγητό;
- Ρίχνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και στην συνέχεια τα κρεμμύδια μόλις πάρουν ωραίο χρώμα προσθέτουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε.
- Μετά από 3 με 4 λεπτά προσθέτουμε και τα καρότα και στην συνέχεια τα φύλλα δάφνης και τον Πελτέ ντομάτας.
- Ανακατεύουμε να πάει παντού και σβήνουμε με κρασί.
- Μόλις εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε το σκόρδο (είτε κομμένο, είτε ολόκληρο), την σάλτσα ντομάτας, τον κύβο λαχανικών, τα υπόλοιπα μπαχαρικά και το νεράκι.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας, αφού τα έχουμε ανακατέψει καλά, και περιμένουμε μέχρι να πιει όλα τα υγρά του.
- Στο τέλος μόλις έχει γίνει μια ωραία σάλτσα προσθέτουμε 1 κγ ζάχαρη καστανή ή μέλι ή μελάσα.
Αν σου άρεσε η συνταγή, ακολούθησε το greenfoodprint_ στο Instagram για να παίρνεις έμπνευση για τις συνταγές σου και να μαθαίνεις μυστικά για τις vegan πρώτες ύλες!
Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News