Μανιτάρια στιφάδο: Ένα νόστιμο και ελαφρύ φαγητό, παρά το ότι είναι κοκκινιστό. Μπορείς να το συνοδεύεις τέλεια με πατάτες, ρύζι ή οποιοδήποτε άλλο συνοδευτικό της επιλογής σου.

Τα υλικά για τα μανιτάρια στιφάδο:

  • 30 κρεμμυδάκια
  • 1/2 κιλό μανιτάρια λευκά κομμένα στα 4
  • 4 ντομάτες φρέσκες (για την σάλτσα ντομάτας)
  • 2 καρότα
  • 1 κσ Πελτέ
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 1/2 ποτήρι νερό
  • 50 ml κόκκινο κρασί
  • Ελαιόλαδο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 μπαχάρια
  • 2 γαρύφαλλα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1κγ μελάσα

Vegan παστίτσιο που θα το λατρέψεις απ’ την πρώτη μπουκιά!

Πώς θα φτιάξεις το φαγητό;

  1. Ρίχνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και στην συνέχεια τα κρεμμύδια μόλις πάρουν ωραίο χρώμα προσθέτουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε.
  2. Μετά από 3 με 4 λεπτά προσθέτουμε και τα καρότα και στην συνέχεια τα φύλλα δάφνης και τον Πελτέ ντομάτας.
  3. Ανακατεύουμε να πάει παντού και σβήνουμε με κρασί.
  4. Μόλις εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε το σκόρδο (είτε κομμένο, είτε ολόκληρο), την σάλτσα ντομάτας, τον κύβο λαχανικών, τα υπόλοιπα μπαχαρικά και το νεράκι.
  5. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας, αφού τα έχουμε ανακατέψει καλά, και περιμένουμε μέχρι να πιει όλα τα υγρά του.
  6. Στο τέλος μόλις έχει γίνει μια ωραία σάλτσα προσθέτουμε 1 κγ ζάχαρη καστανή ή μέλι ή μελάσα.

Αν σου άρεσε η συνταγή, ακολούθησε το greenfoodprint_ στο Instagram για να παίρνεις έμπνευση για τις συνταγές σου και να μαθαίνεις μυστικά για τις vegan πρώτες ύλες!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News