Αγαπάς τα ζυμαρικά αλλά έχεις βαρεθεί τις ίδιες συνταγές; Σήμερα ανακαλύψαμε ένα πολύ ιδιαίτερο γεύμα που είμαστε σίγουροι ότι θα λατρέψεις κι εσύ! Μακαρόνια με πανσέτα και πέστο πρόκολου! Ναι, το ξέρω ότι σου ακούγεται κουλό, αλλά σου υπόσχομαι πως δεν θα φτιάξεις ποτέ ξανά τα μακαρόνια σου αλλιώς!

Λατρεύεις τα ζυμαρικά αλλά δεν μπορείς να τα τρως συνέχεια; Αυτά τα ραβιόλι από κολοκυθάκια με χαμηλούς υδατάνθρακες είναι το ιδανικό γεύμα για σένα!

Μακαρόνια με πανσέτα: Τα υλικά που θα χρειαστείς

  • 300 γραμμάρια μπρόκολο κομμένο σε μπουκίτσες
  • 300 γρ ζυμαρικά
  • 1 κουταλιά της σούπας κουκουνάρι
  • 1 μεγάλο ματσάκι βασιλικό
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
  • 2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα, ψιλοτριμμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 50 γρ καπνιστή πανσέτα κομμένη σε κύβους
  • 200 γρ ντοματίνια κομμένα στη μέση

Σπαγγέτι από κολοκυθάκια με κρεμώδη σάλτσα, γαρίδες και βασιλικό: Μια υγιεινή εναλλακτική συνταγή για εσένα που θέλεις να αντικαταστήσεις τα ζυμαρικά

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

  • Βάζουμε ένα τηγάνι με ελαφρά αλατισμένο νερό να βράσει. Προσθέτουμε το μπρόκολο και βράζουμε για 5 λεπτά. Έπειτα, το αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα και το αφήνουμε το στην άκρη.
  • Βάζουμε τα ζυμαρικά στο ίδιο τηγάνι και μαγειρεύουμε ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Εν τω μεταξύ, ρίχνουμε το μπρόκολο σε ένα μπλέντερ με το κουκουνάρι, τον βασιλικό, το σκόρδο, την παρμεζάνα και το λάδι και χτυπάμε το μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά. Πασπαλίζουμε με μαύρο πιπέρι και λίγο αλάτι.
  • Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ψήνουμε την πανσέτα για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά με το πέστο μπρόκολου, τις ντομάτες και την πανσέτα και μια πιτσιλιά νερό από τα ζυμαρικά, αν χρειάζεται. Σερβίρουμε σε ένα μπολ.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News