Σήμερα σκεφτήκαμε να εμπλουτίσουμε λίγο τη λίστα μας με τις συνταγές στο air fryer, γιατί ξέρουμε πόσο τις αγαπάς! Δε θα σου μάθουμε, όμως, πώς να μαγειρέψεις ένα συγκεκριμένο γεύμα, αλλά πώς να φτιάχνεις οποιουδήποτε είδους λαχανικό! Καλά άκουσες! Τα λαχανικά στην φριτέζα αέρος έχουν αποτέλεσμα παρόμοιο με το κανονικό ψήσιμο, αλλά είναι ελαφρώς πιο τραγανά εξωτερικά. Σήμερα, λοιπόν, θα μάθεις πώς να τα πετύχεις κι εσύ, αφού πρώτα τα χωρίσεις στις κατάλληλες κατηγορίες!

Πώς θα φτιάξεις μανιτάρια Portobello στο air fryer; Συνόδευσέ τα με ρύζι μπασμάτι και δημιούργησε το πιο υγιεινό γεύμα!

Λαχανικά στο air fryer: Τα υλικά που θα χρειαστείς

Τρυφερά λαχανικά:

  • Μπρόκολο, κουνουπίδι, λαχανάκια Βρυξελλών
  • «Μαλακά» λαχανικά όπως πιπεριά, ντομάτα
  • Λεπτά λαχανικά όπως τα σπαράγγια

Σκληρά λαχανικά

  • Ρίζες όπως είναι τα καρότα, τα παντζάρια, οι πατάτες, το παστινάκι
  • Κολοκύθα

Κατεψυγμένα λαχανικά:

  • Οποιοδήποτε από τα λαχανικά που προαναφέρθηκαν

Κολοκυθάκια στο Air Fryer σαν τηγανητά – Για απόλαυση χωρίς τύψεις!

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

  1. Τρυφερά λαχανικά: Προθερμάνουμε την φριτέζα αέρος στους 190 C. Προετοιμάζουμε τα λαχανικά ψιλοκόβοντάς τα στο μέγεθος που επιθυμούμε, ρίχνοντας προαιρετικά με λάδι. Προσθέτουμε στη φριτέζα μας τα λαχανικά και τα ψήνουμε για 10 έως 15 λεπτά, ανακινώντας το τηγάνι της φριτέζας αέρα μία ή δύο φορές κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος για να πετύχουμε το ομοιόμορφο μαγείρεμα.
  2. Σκληρά λαχανικά: Προθερμάνουμε την φριτέζα αέρος στους 190 C. Προετοιμάζουμε τα λαχανικά ψιλοκόβοντάς τα στο μέγεθος που επιθυμούμε, ρίχνοντας προαιρετικά με λάδι. Προσθέτουμε στη φριτέζα μας τα λαχανικά και τα μαγειρεύουμε για 20 έως 30 λεπτά, ανακινώντας το τηγάνι κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος για να πετύχουμε το ομοιόμορφο μαγείρεμα.
  3. Κατεψυγμένα λαχανικά: Βρίσκουμε σε ποια κατηγορία ανήκει το λαχανικό μας (τρυφερό ή σκληρό) και στη συνέχεια, προσθέτουμε λίγα λεπτά επιπλέον στον χρόνο μαγειρέματος, καθώς πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι τα λαχανικά πρέπει να ξεπαγώσουν. Φροντίζουμε να αφήσουμε χώρο ανάμεσα στα λαχανικά και να μην «μπουκώσουμε» το τηγάνι του air fryer για να βεβαιωθούμε ότι τα λαχανικά μας θα ψηθούν τέλεια.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News