Οι αγκινάρες δεν είναι από τα φαγητά που θα λαχταρήσεις να φας και να πεις: «Να είχαμε τώρα αγκινάρες» ωστόσο βρήκαμε την απόλυτη συνταγή για κοκκινιστές αγκινάρες και αξίζει να τις δοκιμάσεις, είναι γρήγορες, εύκολες και πολύ γευστικές και η παραλλαγή αυτή είναι πραγματικά πολύ εντυπωσιακή και πρωτότυπη.

Υλικά:

  • 1 συσκευασία αγκινάρες συσκευασμένες
  • Ελαιόλαδο (όσο να καλύψει τον πάτο της κατσαρόλας)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρο ψιλοκομμένη
  • 4 πατάτες κομμένες σε μεγάλους κύβους
  • 1 κουτ.σούπας πελτές ντομάτας
  • 1 συσκευασία κον κασέ
  • 1 1/2 Lt ζεστό νερό
  • αλάτι, πιπέρι και λίγο κύμινο (είναι το μπαχαρικό που βάζω παντού και δίνει εντυπωσιακό αποτέλεσμα)

Αγκινάρες ογκρατέν που θα γλείφεις και τα δάχτυλά σου!

Πώς θα φτιάξεις τις κοκκινιστές αγκινάρες;

  1. Βάζουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Παράλληλα κόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και προσθέτουμε το σκόρδο. Στη συνέχεια βάζουμε τις αγκινάρες στην κατσαρόλα και τις πατάτες και τις αφήνουμε να μαγειρευτούν για 5 λεπτά, ανακατεύοντας.
  2. Ρίχνουμε τον πελτέ και το κανκασέ, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το νερό και τα μπαχαρικά. Χαμηλώνουμε στο μέτριο το μάτι και καπακώνουμε την κατσαρόλα.
  3. Μόλις δέσει το φαγάκι μας και μείνει με το λάδι του κατεβάζουμε από το μάτι.
  4. Σερβίρουμε ζεστό με τυρί (προαιρετικά)

Η συνταγή αυτή είναι πανεύκολη και θα λατρέψεις τις κοκκινιστές αγκινάρες και την παραλλαγή αυτή. Αν τη δοκιμάσεις, καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Ήξερες ότι την πλειοψηφία των ημερών της εβδομάδας τρως μοναστηριακά φαγητά;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News