Το γουακαμόλε, ενώ στην αρχή το είχαμε συνδυασμένο στο μυαλό μας μόνο με το μεξικάνικο, πλέον αποτελεί ένα αγαπημένο ντιπ που ταιριάζει σχεδόν μ’ όλα! Σου έχουμε δείξει στο παρελθόν την κλασική συνταγή για γουακαμόλε, όμως, τώρα ήρθε η στιγμή να την “πειράξουμε” λίγο, βάζοντας το αβοκάντο στο γκριλ.

Μπορείς να βάλεις τη συγκεκριμένη σάλτσα στις σαλάτες σου, μέσα στην τορτίγια σου ή απλά να την έχεις σαν ντιπ ώστε να βουτάς μέσα τα νάτσος ή τα πιτάκια σου!

Τα συστατικά που θα χρειαστείς:

  • 5 ολόκληρα αβοκάντο
  • 1/4 φλιτζάνι κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε κυβάκια
  • 1 ολόκληρο jalapeno
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • 1/2 λάιμ

Αυγά με γουακαμόλε- Το καλύτερο δροσερό ορεκτικό (Video)

Η συνταγή για γουακαμόλε:

  1. Κόβουμε τα αβοκάντο μας στη μέση και τα βάζουμε στη σχάρα σε δυνατή φωτιά.
  2. Ψήνουμε στο γκριλ για περίπου 5 λεπτά μέχρι να καψαλιστούν.
  3. Βάζουμε τα αβοκάντο σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο jalapeno, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το κύμινο, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν, αφήνοντας όμως και μερικά κομμάτια.
  4. Αφήνουμε να κρυώσει ή σερβίρουμε ζεστό, στύβουμε τον χυμό λάιμ πριν σερβίρουμε. Απολαμβάνουμε!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News