Είναι καλοκαίρι, η θερμοκρασία έχει φτάσει στο κόκκινο και εσύ ψάχνεις να πιεις κάτι δροσιστικό και συνάμα διαφορετικό για να μπορέσεις να την παλέψεις με την ζέστη. Μην ανησυχείς, όμως, είμαστε εμείς εδώ και θα σου δώσουμε λύση στο πρόβλημα σου. Σου προτείνουμε, λοιπόν, την πιο εύκολη και δροσιστική συνταγή για λεμονάδα με πρωταγωνιστή, το απόλυτο καλοκαιρινό φρούτο, που δεν είναι άλλο από το καρπούζι! Η λεμονάδα με καρπούζι είναι ιδανική για ένα παιδικό πάρτι ή για ένα δροσιστικό καλοκαιρινό ποτό, τόσο για παιδιά, όσο και για ενήλικες.

Τα υλικά που θα χρειαστείς για την λεμονάδα με καρπούζι:

  • 1 μεγάλο ή 2 μικρά καρπούζια
  • 250 ml χυμό λεμονιού
  • 100 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
  • 1 λίτρο ανθρακούχο νερό
  • 1 λάιμ, κομμένο σε φέτες
  • μια μικρή χούφτα δυόσμο
  • θρυμματισμένο πάγο

Αυτές τις παραλλαγές για σπιτική λεμονάδα θα τις λατρέψεις! Το μυστικό για να νικήσεις τον καύσωνα

Πώς θα φτιάξεις λεμονάδα με καρπούζι;

  1. Κόβουμε την κορυφή από το καρπούζι και το τρυπάμε χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο κουτάλι, αφαιρόντας τυχόν κουκούτσια στην πορεία. Βάζουμε τη σάρκα σε ένα μπλέντερ ή (χρησιμοποιούμε μια ψηλή κανάτα και μπλέντερ χειρός) με το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε μέχρι να γίνει πουρές και μετά ρίχνουμε το ανθρακούχο νερό και ανακατεύουμε.
  2. Βάζουμε λίγο πάγο στο τρυπημένο καρπούζι και το γεμίζουμε με το μείγμα της λεμονάδας. Σερβίρουμε το υπόλοιπο σε μια κανάτα με τις φέτες λάιμ και το δυόσμο. Τέλος, έχουμε ένα μπολ με επιπλέον θρυμματισμένο πάγο στο πλάι, ώστε να προσθέτει όποιος επιθυμεί επιπλέον πάγο.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News