Τα λαζάνια πατάτας είναι ένα γρήγορο και εύκολο γεύμα που μπορείς να το σερβίρεις είτε για ορεκτικό, είτε για κυρίως πιάτο. Το μπέικον και το λιωμένο τυρί θα σε ανταμείψουν γευστικά κι αν δοκιμάσεις αυτή τη συνταγή, είμαι σίγουρη πως δεν θα επιστρέψεις ποτέ ξανά στα παραδοσιακά λαζάνια.

Τα υλικά που θα χρειαστείς για τα λαζάνια πατάτας:

  • 5 πατάτες καθαρισμένες
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι πιπέρι
  • 8 φέτες ζαμπόν
  • 7 φέτες τυρί μοτσαρέλα
  • 5 φέτες μπέικον, ψημένες και θρυμματισμένες
  • ¼ φλιτζάνι φρέσκο ​​μαϊντανό (10 γρ.), ψιλοκομμένο
  • 2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί μοτσαρέλα (200 γρ.)
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (240 mL)
  • 2 αυγά

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

  1. Κόψε τις καθαρισμένες πατάτες σε φέτες.
  2. Αλατοπιπέρωσε τις πατάτες, ανακατεύοντάς τες για να βεβαιωθείς ότι έχουν επικαλυφθεί ομοιόμορφα με αλάτι και πιπέρι.
  3. Βάλε μια στρώση από πατάτες ομοιόμορφα στον πάτο ενός λαδωμένου, τετράγωνου ταψιού.
  4. Τοποθέτησε τις μισές φέτες ζαμπόν ομοιόμορφα πάνω από τις πατάτες κι έπειτα στρώσε από πάνω το μισό από το τυρί.
  5. Συνέχισε με μία ακόμη στρώση από πατάτες, μετά το υπόλοιπο ζαμπόν και το τυρί.
  6. Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C.
  7. Πασπάλισε ομοιόμορφα το μπέικον και τον μαϊντανό πάνω από το τυρί σε φέτες και από πάνω τοποθέτησε μια τελευταία στρώση πατάτες.
  8. Πασπάλισε το τριμμένο τυρί πάνω από τις πατάτες και στη συνέχεια πίεσε το σε μια ομοιόμορφη στρώση.
  9. Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε την κρέμα γάλακτος και τα αυγά. Ρίξε από πάνω το τριμμένο τυρί.
  10. Ψήσε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το τυρί.
  11. Κόψε σε φέτες και μετά σέρβιρε!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News