Αγαπάς το brunch και θέλεις να το απολαμβάνεις σε κάθε ευκαιρία; Σε καταλαβαίνω απόλυτα! Και ποιος δε θα ήθελε να μαγειρεύει κάτι εύκολο, γρήγορο και νόστιμο και να το απολαμβάνει αγκαλιά με τους αγαπημένους του; Ειδικά τις κρύες νύχτες του χειμώνα! Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο εμείς προνοήσαμε και σου ετοιμάσαμε το πιο απολαυστικό brunch! Κέικ από βατόμουρα και λεμόνι! Θα γλείφεις τα δάχτυλα σου!

Εσύ έχεις δοκιμάσει σοκολατένιο κέικ σε κούπα; Ήρθε η ώρα να ξεδιπλώσεις το μαγειρικό σου ταλέντο!

Τα υλικά που θα χρειαστείς για το κέικ με βατόμουρα:

  • 6 μεγάλα κρουασάν
  • 500 γρ έτοιμη κρέμα
  • 250 ml πλήρες γάλα
  • 150 γρ ricotta
  • 250 γρ φρέσκα ή κατεψυγμένα βατόμουρα
  • ζάχαρη άχνη, για σερβίρισμα (προαιρετικά)

Σου περίσσεψαν μελομακάρονα και κουραμπιέδες; Φτιάξε τρουφάκια!

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

  1. Κόψε κάθε ένα από τα κρουασάν στη μέση και τα τακτοποίησέ τα, σε ένα βαθύ μέτριο ταψί 20 x 20 εκ. περίπου.
  2. Ρίξε την κρέμα σε μια μικρή κατσαρόλα και ανακάτεψε με το γάλα. Ζέστανε σε χαμηλή φωτιά για 3 λεπτά ή μέχρι να αρχίσει ο ατμός. Χτύπα το μισό Ricotta. Ρίξε την κρέμα πάνω και γύρω από τα κρουασάν και μετά άφησε στην άκρη για 30 λεπτά-1 ώρα για να απορροφήσουν τα κρουασάν λίγη από την κρέμα.
  3. Προθέρμανε το φούρνο στους 180 C/160 C. Ψήσε για 35-40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Άφησέ το να ξεκουραστεί για 10 λεπτά πριν πασπαλίσεις με ζάχαρη άχνη, αν θέλεις.

3 εναλλακτικοί τρόποι να απολαύσεις την σαγκρία – Το αγαπημένο σου ποτό απογειώνεται!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News