Αν αγαπάς τα ζυμαρικά και θες να τα απολαμβάνεις σε κάθε ευκαιρία, είσαι ο άνθρωπός μου! Βέβαια, ξέρουμε και οι δύο πως κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό γιατί ο οργανισμός σου προφανώς και έχει ανάγκη και από άλλα θρεπτικά συστατικά, ωστόσο μπορείς να τον ξεγελάσεις με αυτή την πανέξυπνη και υγιεινή συνταγή! Ραβιόλι από κολοκυθάκια με χαμηλούς υδατάνθρακες! Έχουν ακριβώς την γεύση των ζυμαρικών και είμαι σίγουρη πως θα σε ενθουσιάσουν!

Κολοκυθάκια ή πίτσα; Και τα δύο σε ένα!

Ραβιόλι από κολοκυθάκια: Τα υλικά που θα χρειαστείς

  • 2 κολοκυθάκια μετρίου μεγέθους
  • ελαιόλαδο, για γεύση
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 φλιτζάνια φρέσκο ​​σπανάκι (80 γρ.), ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι τυρί ρικότα (250 γρ.)
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​βασιλικό, κομμένο σε φέτες
  • αλάτι, για γεύση
  • πιπέρι, για γεύση
  • 1 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας (260 γρ.)
  • ½ φλιτζάνι τριμμένο τυρί μοτσαρέλα (50 γρ.)

Βελουτέ σούπα λαχανικών με κολοκυθάκια

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

  1. Προθέρμανε το φούρνο στους 220°C.
  2. Κόψε την άκρη κάθε κολοκυθιού και στη συνέχεια χρησιμοποιώντας έναν αποφλοιωτή λαχανικών, ξεφλούδισε κάθε κολοκυθάκι σε φαρδιές λωρίδες.
  3. Μετάφερε τις λωρίδες κολοκυθιού σε ένα πιάτο και στη συνέχεια στρώσε δύο λωρίδες κάθετα και δύο λωρίδες οριζόντια για να σχηματίσεις έναν σταυρό. Επανάλαβε τη διαδικασία με τις υπόλοιπες λωρίδες.
  4. Ζέστανε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  5. Πρόσθεσε ελαιόλαδο και μετά το σκόρδο και σόταρε για 30 δευτερόλεπτα έως 1 λεπτό.
  6. Πρόσθεσε σπανάκι, αλάτι και πιπέρι. Σόταρε για 1-2 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
  7. Απόσυρε από τη φωτιά και άφησε να κρυώσει για 10 λεπτά.
  8. Σε ένα μεγάλο μπολ πρόσθεσε το σπανάκι και το σκόρδο. Πρόσθεσε τη ρικότα, τον βασιλικό, αλάτι και πιπέρι. Ανακάτεψε μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.
  9. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, αφαίρεσε περίπου 1 κουταλιά της σούπας από το μείγμα και τοποθέτησέ το στη μέση κάθε κολοκυθιού.
  10. Δίπλωσε κάθε πλευρά για να σφραγιστεί το μείγμα της ρικότα και στη συνέχεια αναποδογύρισε τα ραβιόλια έτσι ώστε η πλευρά της ραφής να είναι στο κάτω μέρος.
  11. Σε ένα ταψί ρίξε τη σάλτσα ντομάτας και άπλωσέ την με μια σπάτουλα.
  12. Τοποθέτησε ομοιόμορφα τα ραβιόλια από κολοκυθάκια και στη συνέχεια ρίξε τυρί μοτσαρέλα.
  13. Ψήσε για 15-20 λεπτά.
  14. Σέρβιρε με φρέσκο ​​βασιλικό.

Ήρθε η στιγμή να φτιάξεις pesto βασιλικού!

Δες εδώ το σχετικό βίντεο:

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News