Τα νιόκι είναι ένα αγαπημένο ζυμαρικό το οποίο μπορείς να φτιάξεις μόνο σου στο σπίτι πανεύκολα. Αφού περάσεις αυτό το βήμα ήρθε η ώρα να δεις και με τι θα το συνδυάσεις. Αυτή η συνταγή για νιόκι με μοτσαρέλα και chorizo είναι ο καλύτερος τρόπος να απολαύσεις τα ζυμαρικά από πατάτα και να τα απογειώσεις ενώ παράλληλα δημιουργείς ένα ολοκληρωμένο γεύμα ιδανικό τόσο για μεσημεριανό όσο και για βραδινό φαγητό.

Δες εδώ την Πόπη να φτιάχνει νιόκι με σάλτσα από πιπεριά φλωρίνης

Συνταγή για νιόκι με μοτσαρέλα και chorizo: Υλικά

  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, θρυμματισμένες
  • 120 γρ chorizo, κομμένο σε κύβους
  • 2 χ 400 γραμμάρια ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη άχνη
  • 600 γρ νιόκι φρέσκα
  • Μπάλα 125 μοτσαρέλα, κομμένη σε κομμάτια
  • βασιλικό, ψιλοκομμένο

Νιόκι πατάτας με βούτυρο και ρίγανη πιο απολαυστικά απ’ ό,τι φαντάζεσαι!

Πώς να φτιάξεις νιόκι με μοτσαρέλα και chorizo

  1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 8-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το chorizo και σοτάρουμε για 5 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε τις ντομάτες και τη ζάχαρη, και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να σιγοβράσει, στη συνέχεια προσθέτουμε τα νιόκι και μαγειρεύουμε για 8 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο σε δυνατή φωτιά. Βάζουμε την περισσότερη μοτσαρέλα και τον βασιλικό μέσα στα νιόκι και ανακατεύουμε. Βάζουμε όλα τα υλικά της κατσαρόλας σε ένα πυρίμαχο σκεύος, προσθέτουμε την υπόλοιπη μοτσαρέλα και τον βασιλικό και ψήνουμε για 3 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Το φαγητό μας είναι έτοιμο.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News