Οτιδήποτε περιλαμβάνει σολομό λέμε με πολλή χαρά και όρεξη ένα μεγάλο και δυνατό ΝΑΙ! Ο σολομός είναι ένα δημοφιλές λιπαρό ψάρι, με μεγάλη θρεπτική αξία και λόγω της καρδιοπροστατευτικής δράσης του, τα τελευταία χρόνια κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος. Εκτός από την καρδιά, η τακτική κατανάλωση σολομού έχει σημαντικά οφέλη για το δέρμα, το ανοσοποιητικό σύστημα και τον εγκέφαλο γι’ αυτό ακριβώς το λόγο οι συνταγές με σολομό έχουν γίνει στη μόδα! Για σήμερα, λοιπόν, σου έχω ετοιμάσει μια πολύ ιδιαίτερη συνταγή για σολομό που σίγουρα αξίζει να της δώσεις μια ευκαιρία!

Τα υλικά που θα χρειαστείς για τη συνταγή για σολομό:

  • 2 φιλέτα σολομού
  • 50 γραμμάρια μέλι
  • 1 χούφτα σουσάμι

Για τη σάλτσα:

  • ½ φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
  • χυμό λεμονιού (από το μισό λεμόνι)
  • 25 γραμμάρια τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινο τσίλι, κομμένο σε φέτες
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 πρέζα αλάτι

Για τη γαρνιτούρα:

  • σουσάμι
  • φρέσκο κρεμμυδάκι
  • κόκκινο τσίλι

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

  1. Κόψε τον σολομό σε κύβους μεγέθους μπουκιάς και άφησέ τες στην άκρη.
  2. Προετοίμασε τη μαρινάδα ανακατεύοντας τη σάλτσα σόγιας, το χυμό λεμονιού, το τζίντζερ, το τσίλι, το σκόρδο και το θαλασσινό αλάτι μαζί.
  3. Ανακάτεψε τις μπουκίτσες σολομού στη μαρινάδα κι άφησέ τες εκεί μέσα για 15-30 λεπτά.
  4. Σε ένα μεγάλο τηγάνι με λίγο λάδι, ρίξε τη μαρινάδα και πρόσθεσε το μέλι και το σουσάμι.
  5. Ανακάτεψε μέχρι να αρχίσει να φουσκώνει και να γίνεται πιο παχύρρευστο.
  6. Πρόσθεσε τις μπουκίτσες σολομού και τηγανίστε για μερικά λεπτά από κάθε πλευρά.
  7. Κατέβασέ τες από τη φωτιά όταν είναι έτοιμες και σέρβιρέ τες με περισσότερο σουσάμι, φρέσκο κρεμμυδάκι και κόκκινο τσίλι.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News