Λατρεύω τα bao buns σε κάθε εκδοχή τους! Αυτά τα λαχταριστά ψωμάκια που λιώνουν στο στόμα με την πρώτη μπουκιά, σε συνδυασμό με τις crispy γαρίδες και την κορεάτικη σάλτσα μπάρμπεκιου είναι ένας συνδυασμός που δύσκολα μπορείς να ξεπεράσεις! Ακολούθησε τα βήματα και φτιάξε αυτό το μοναδικό γεύμα!

Γαρίδες Patsy: Η μαγευτική συνταγή με τσίλι και σκόρδο που σε ταξιδεύει στην Ισπανία

Bao buns συνταγή: Τα υλικά που θα χρειαστείς

Για την κορεάτικη σάλτσα μπάρμπεκιου:

  • 180 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
  • 180 ml ελαφριά σάλτσα σόγιας
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
  • ½ κουταλιά της σούπας πάστα τσίλι
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 γεμάτη κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο τζίντζερ
  • 2 κουταλιές της σούπας πάστα σκόρδου
  • 60 ml νερό + 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ, ανακατεμένα

Για τις γαρίδες:

  • 12-15 γαρίδες, ξεφλουδισμένες και καθαρισμένες
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 200 γρ αλεύρι απλό
  • 200 γρ τριμμένη φρυγανιά
  • λάδι για τηγάνισμα

Για τη γαρνιτούρα:

  • φρέσκος κόλιανδρος
  • κόκκινο τσίλι, κομμένο σε φέτες
  • φρέσκο ​​κρεμμυδάκι, κομμένο σε φέτες
  • σουσάμι
  • Ψωμάκια Bao bans

Πικάντικες γαρίδες στο Air Fryer – Η viral συνταγή του TikTok που την βλέπεις παντού!

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

  1. Για τη σάλτσα βάλε όλα τα υλικά εκτός από το κορν φλάουρ/νερό σε ένα τηγάνι.
  2. Άφησέ τα να πάρουν βράση, σιγόβρασέ τα για 5 λεπτά, ανακάτεψε με το μείγμα κορν φλάουρ/νερό και άφησέ το στην άκρη μέχρι να χρειαστεί.
  3. Για τις γαρίδες, βάλε το τηγάνι στους 190C, βύθισε τις γαρίδες σε αλεύρι, τίναξε την περίσσεια, βούτηξέ τες στο αυγό και στη συνέχεια στη φρυγανιά, τηγάνισε για 1½-2 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
  4. Στράγγισέ τες σε χαρτί κουζίνας.
  5. Σέρβιρε μια γαρίδα σε κάθε ψωμάκι με σάλτσα, κόλιανδρο, τσίλι, φρέσκο ​​κρεμμυδάκι και σουσάμι. Καλή απόλαυση!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News