Για σήμερα σου έχουμε ετοιμάσει μία πολύ ιδιαίτερη συνταγή! Ταϊλανδέζικη ομελέτα ή αλλιώς kai jeow. Μπορεί να ακούγεται περίπλοκη, αλλά στο υπόσχομαι δεν είναι καθόλου! Μπορείς να την φτιάξεις ως πρωινό, ως κυρίως γεύμα ή για ένα γρήγορο σνακ αργά το βράδυ. Το Kai jeow είναι μια τηγανητή ομελέτα, εμποτισμένη με έναν συνδυασμό πολύπλοκων γεύσεων. Ο συνδυασμός γεύσης γλυκού, ξινού, πικάντικου και του αλμυρού είναι η επιτομή της κουζίνας της Νοτιοανατολικής Ασίας και μία μπουκιά αρκεί για να σε μεταφέρει στους δρόμους της Μπανγκόκ. 

Fortune cookies: Πώς θα φτιάξεις σπίτι σου τα μπισκότα που θα σου αλλάξουν τη ζωή;

Ταϊλανδέζικη ομελέτα: Τα υλικά που θα χρειαστείς

Για την ομελέτα:

  • 3 μεγάλα αυγά
  • 2 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα ψαριού
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού καστανή ζάχαρη
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 
  • 1/2 ταϊλανδέζικο τσίλι, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 2 με 3 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι  

Για το σερβίρισμα:

  • 1 φλιτζάνι μαγειρεμένο ρύζι
  • 4 φέτες αγγούρι
  • Φέτες μαρουλιού
  • σάλτσα Sriracha (προαιρετικά)

Η viral συνταγή του TikTok για ράμεν είναι εδώ! Ακολούθησε τα βήματα και φτιάξε το πιάτο που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

  1. Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατεύουμε τα αυγά, τη σάλτσα ψαριού, την καστανή ζάχαρη, το κρεμμύδι, το ταϊλανδέζικο τσίλι και το μαύρο πιπέρι. Χτυπάμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να μην φαίνονται τα ασπράδια.
  2. Ζεσταίνουμε το φυτικό λάδι σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  3. Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών στο τηγάνι από κοντινή απόσταση.
  4. Η ομελέτα θα αρχίσει αμέσως να τηγανίζεται και να φουσκώνει. Μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσει ελαφρά στον πάτο. Όσο περιμένουμε, χρησιμοποιούμε μια μικρή σπάτουλα για να σπρώξουμε τις άκρες της ομελέτας προς τα μέσα και γέρνουμε το τηγάνι για να μεταφερθούν τα αυγά στο κέντρο. Μαγειρεύουμε για περίπου 3 λεπτά. 
  5. Μόλις σφίξει η ομελέτα, την αναποδογυρίζουμε χρησιμοποιώντας μια μεγάλη σπάτουλα. Την αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να ροδίσει η άλλη πλευρά, περίπου 15 δευτερόλεπτα.
  6. Σερβίρετε αμέσως με μαγειρεμένο ρύζι, φέτες αγγουριού, μαρούλι και sriracha.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News