Είτε λαχταράς fast food, είτε ψάχνεις έναν νέο τρόπο για να απολαύσεις το τόφου, αυτή η συνταγή για vegan κοτομπουκιές σίγουρα θα σε ικανοποιήσει. Μερικά απλά κόλπα δίνουν εξαιρετική γεύση σε αυτά τα πεντανόστιμα nuggets τόφου.

Αυτές οι cheesecake κοτομπουκιές δεν πρέπει να σου… ξεφύγουν!

Συνταγή για vegan κοτομπουκιές: Υλικά

Για το τόφου:

  • 1 μπλοκ εξαιρετικά σφιχτό τόφου , στραγγισμένο 
  • Φυτικό λάδι, για τηγάνισμα

Για το μείγμα μπαχαρικών:

  • 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι, συν περισσότερο για το πασπάλισμα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για τη μαρινάδα:

  • 1 φλιτζάνι γάλα χωρίς γαλακτοκομικά, όπως γάλα σόγιας
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Dijon
  • 1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι , μηλόξυδο ή χυμό λεμονιού 

Για το πανάρισμα:

  • 3/4 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλιές της σούπας διατροφική μαγιά
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν

Τραγανές κοτομπουκιές BBQ με μόλις 3 υλικά (Video)

Πώς να φτιάξεις τα πεντανόστιμα υγιεινά nuggets βήμα βήμα

  1. Στεγνώνουμε το τόφου με χαρτί κουζίνας και μετά χρησιμοποιούμε τα χέρια μας για να το σπάσουμε στα τέσσερα. Χωρίζουμε κάθε τέταρτο, στη συνέχεια σκίζουμε στη μέση από την άλλη πλευρά, δημιουργώντας 16 κομμάτια ομοιόμορφου μεγέθους.
  2. Τοποθετούμε τα κομμάτια τόφου σε ένα μικρό ταψί και βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει, για τουλάχιστον 4 ώρες. Το τόφου θα κιτρινίσει και αυτό είναι εντάξει!
  3. Μεταφέρουμε τα κομμάτια τόφου στο ψυγείο για να ξεπαγώσουν όλη τη νύχτα. Εάν είναι ακόμα παγωμένα όταν είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε το μαγείρεμα, ξεπαγώνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων, αναποδογυρίζοντας κάθε λεπτό.
  4. Αφήνουμε στην άκρη το ταψί. Ρίχνουμε το τόφου ανάμεσα σε πολλά στρώματα χαρτοπετσέτας και πιέζουμε με τα χέρια μας για να απελευθερωθεί τυχόν υπερβολική υγρασία.
  5. Τοποθετούμε το αλάτι, την πάπρικα, το σκόρδο σε σκόνη, το κρεμμύδι σε σκόνη, και το μαύρο πιπέρι σε ένα μεσαίο μπολ. Χτυπάμε με ένα πιρούνι να ενωθούν και αφήνουμε στην άκρη.
  6. Χτυπάμε μαζί το γάλα σόγιας, τη μουστάρδα Dijon, το ξύδι και 1 κουταλιά της σούπας μείγμα μπαχαρικών σε ένα μεσαίο μπολ. Προσθέτουμε το αποψυγμένο τόφου στη μαρινάδα, ανακατεύοντας να επικαλυφθεί. Χρησιμοποιώντας το πίσω μέρος ενός κουταλιού, πιέζουμε προς τα κάτω τα κομμάτια μέχρι να βυθιστούν. Αφήνουμε να καθίσουν σε θερμοκρασία δωματίου, ανακατεύοντας μέχρι τη μέση, για τουλάχιστον 30 λεπτά ή έως και 1 ώρα.
  7. Όσο μαρινάρονται τα κομμάτια, χτυπάμε  ελαφρά το αλεύρι, τη διατροφική μαγιά και το πιπέρι καγιέν στο μπολ με το υπόλοιπο μείγμα μπαχαρικών. Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας από τη μαρινάδα για να δημιουργήσουμε μικρούς σβώλους σε όλο το μείγμα. 
  8. Αφαιρούμε τα τόφου από τη μαρινάδα. Τα βουτάμε, ένα-ένα στο μείγμα του αλευριού μέχρι να καλυφθούν όλες οι πλευρές. Στη συνέχεια, τα τοποθετούμε στο ταψί που έχουμε κρατήσει. 
  9. Ρίχνουμε αρκετό λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι. Ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή ένταση μέχρι να γυαλίσει και να ροδίσει το τόφου. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και πασπαλίζουμε με αλάτι, αν θέλουμε.

Γευστικά mini calzones με κοτόπουλο και τυρί!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News