Μία ιδιαίτερη συνταγή μόνο για εσένα! Γεμιστά ζυμαρικά κοχύλια με κιμά και τυρί! Είναι τόσο γευστικά που δε θα το πιστεύεις! Ζουμερά και τρυφερά μακαρόνια σε μία συνταγή που θα αγαπήσεις! Δοκίμασέ την και θα μας θυμηθείς!

Μοναδική συνταγή για πέννες με γαρίδες

Γεμιστά κοχύλια με κιμά: Τα υλικά που θα χρειαστείς

  • 250 γρ μεγάλα κοχύλια ζυμαρικών
  • 200 γρ μασκαρπόνε
  • 2 x 125 γρ μπάλες μοτσαρέλα, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
  • μεγάλο μάτσο βασιλικό, χοντροκομμένο, συν μερικά ολόκληρα φύλλα για σερβίρισμα
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • παρμεζάνα, για σερβίρισμα

Για την μπολονέζ:

  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 μπαστουνάκι σέλινο, κομμένο σε κύβους
  • 1 καρότο κομμένο σε κύβους
  • 400 γρ μοσχαρίσιος κιμάς
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 250 ml κόκκινο κρασί
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 2 x 400 γρ ψιλοκομμένες ντομάτες
  • πρέζα ζάχαρη
  • 1-2 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο

Τέτοια λαζάνια θα ζήλευε κι ο… Garfield!

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

  1. Για να φτιάξεις την μπολονέζ, ζέστανε το λάδι σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Τηγάνισε το κρεμμύδι, το σέλινο και το καρότο με λίγο καρύκευμα για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρά. Ρίξε τον κιμά, δυνάμωσε τη φωτιά και τηγάνισε, ανακατεύοντας τακτικά, για άλλα 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει ο κιμάς. Πρόσθεσε το σκόρδο, τηγάνισε για ένα λεπτό, στη συνέχεια ρίξε το κρασί και ανακάτεψε. Ανακάτεψε τον πουρέ, τα φύλλα δάφνης και τις ντομάτες, με λίγο νερό. Σιγόβρασε για 1 ½ ώρα, σκεπασμένο για την πρώτη ώρα, στη συνέχεια αφαίρεσε το καπάκι και βγάλε τις φουσκάλες. Αλατοπιπέρωσε, ρίξε τη ζάχαρη και το βαλσάμικο.
  2. Ρίξε τα ζυμαρικά σε ένα μεγάλο μπολ ανθεκτικό στη θερμότητα με μια πρέζα αλάτι και ρίξε ένα μπρίκι με βρασμένο νερό. Κάλυψέ τα και άφησέ τα να μαλακώσουν για 15-20 λεπτά – πρέπει να διατηρήσουν κάποια σταθερότητα για να μπορείς να τα γεμίσεις.
  3. Προθέρμανε τον φούρνο στους 200C/180C και στράγγισε τα ζυμαρικά. Χρησιμοποίησε ένα πιρούνι για να πολτοποιήσεις το μασκαρπόνε με τη μοτσαρέλα, τον ψιλοκομμένο βασιλικό, το σκόρδο και λίγο μαύρο πιπέρι σε ένα μπολ.
  4. Η μπολονέζ πρέπει να είναι λίγο πιο υγρή από ό,τι θα ήθελες, καθώς τα ζυμαρικά θα απορροφήσουν λίγο από το υγρό καθώς ψήνονται. Απόσυρε από τη φωτιά ανακατεύοντας. Χρησιμοποιώντας ένα κουταλάκι, γέμισε τα ζυμαρικά με λίγο από το μείγμα μασκαρπόνε. Τοποθέτησε τα κοχύλια στη σάλτσα, με τη γέμιση προς τα πάνω. Ψήσε για 20-30 λεπτά μέχρι να ροδίσει η κορυφή και τα ζυμαρικά να είναι τρυφερά. Τρίψε λίγη παρμεζάνα και στόλισε με λίγα φύλλα βασιλικού.

Συνταγή για αξέχαστο σουφλέ ζυμαρικών με μπέικον

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News