Μπισκότα, cookies, βουτήματα… όπως κι αν τα πει κανείς η απόλαυση είναι μια και μοναδική. Ποιος δεν έχει άλλωστε αδυναμία στα μπισκότα; Ακόμη κι όταν τίποτα γλυκό δεν υπάρχει στα ντουλάπια της κουζίνας, αυτά είναι εκεί για να δώσουν μια γευστική απόλαυση στον ουρανίσκο μας, εκείνη την απόλαυση που ψάχνουμε. Αυτή η συνταγή για μπισκότα με μαρμελάδα μπορεί να φαίνεται απλή, αλλά είναι επικίνδυνα εθιστική. Επιπλέον, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ό, τι γεύση μαρμελάδα αγαπάς. Είναι βουτυρένια και πολύ νόστιμα, ιδανικά για να συνοδέψεις τον καφέ ή το τσάι σου. Το υπέροχο με αυτήν τη συνταγή είναι ότι μπορείς να τους αλλάζεις χαρακτήρα, απλώς αλλάζοντας τη γέμιση!

H πανεύκολη συνταγή για μπισκότα με φυστικοβούτυρο και σοκολάτα της Billie Eilish είναι το μοναδικό πρωινό που θα θες να τρως

Συνταγή για μπισκότα με μαρμελάδα: Υλικά

  • 150 γραμμάρια βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 40 γραμμάρια ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 180 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι καρύδια ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
  • 3/4 φλιτζανιού μαρμελάδα, όποια γεύση προτιμάμε

Τα καλύτερα μπισκοτάκια σοκολάτας με γέμιση κρέμα marshmallow είναι εδώ και σε περιμένουν να τα γευτείς!

Πώς θα φτιάξεις τα πιο λαχταριστά σπιτικά cookies

  1. Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ για περίπου 3 λεπτά.
  2. Ξεχωρίζουμε τα αυγά. Προσθέτουμε τους κρόκους και το εκχύλισμα βανίλιας στο μείγμα βουτύρου. Αφήνουμε στην άκρη τα ασπράδια σε ένα ξεχωριστό μπολ.
  3. Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο και την αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 30 λεπτά.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  5. Τυλίγουμε τη ζύμη σε μπαλάκια. Τοποθετούμε τις μπάλες σε ένα ταψί με λίγα εκατοστά απόσταση μεταξύ τους.
  6. Εάν χρησιμοποιήσουμε ξηρούς καρπούς, χτυπάμε ελαφρά τα ασπράδια αυγών μέχρι να αφρατέψουν. Βουτάμε τις μπάλες στα ασπράδια και, στη συνέχεια, τις κυλάμε στους ξηρούς καρπούς μέχρι να καλυφθούν. Ύστερα τις τοποθετούμε στο ταψί σε απόσταση λίγων εκατοστών μεταξύ τους.
  7. Πιέζουμε προς τα κάτω κάθε μπάλα με τον αντίχειρά μας για να κάνουμε μια μικρή λακουβίτσα στο κέντρο του μπισκότου. Προσοχή, δεν πιέζουμε πολύ δυνατά διαφορετικά το μπισκότο θα διαλυθεί. Γεμίζουμε κάθε μπισκότο με 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαρμελάδα.
  8. Ψήνουμε για 12 με 15 λεπτά ή μέχρι να σφίξουν ελαφρώς. Στη συνέχεια, τα αφήνουμε να κρυώσουν για λίγα λεπτά πάνω πριν τα μεταφέρουμε σε μια πιατέλα. Σερβίρονται ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.
  9. Καλή απόλαυση!

Σπιτικά και υγιεινά μπισκότα βρώμης για όλες τις ώρες της μέρας!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News